СВИ СУ МИСЛИЛИ ДА СЕ РУСИЈА ПОВЛАЧИ ИЗ СИРИЈЕ! Нови Путинов закон шокирао Америку!

SVI SU MISLILI DA SE RUSIJA POVLAČI IZ SIRIJE! Novi Putinov zakon šokirao Ameriku!

30 decembra 2017

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o ratifikaciji sporazuma Rusije i Sirije o proširenju pomorske baze u blizini sirijske luke Tartus, prenosi Tass.

Na taj način je formalizovano uspostavljanje trajnog ruskog vojnog prisustva u Siriji, a sporazum predviđa da ruski brodovi mogu da ulaze u sirijske vode i luke, kao i da se u mediteranskoj luci Tartus istovremeno može nalaziti do 11 ruskih ratnih brodova, uključujući brodove na nuklearni pogon.

Ruska mornarica koristiće infrastrukturu baze bez nadoknade narednih 49 godina, a taj period može da se produži ako se obe strane slože. Rusko osoblje uživaće imunitet.

Donji dom ruskog parlamenta, Državna duma ratifikovala je sporazum 21. decembra, a gornji dom Savet Federacije 26. decembra. Odluka o proširenju jedine ruske pomorske baze na Mediteranu usledila je pošto je vrhovni komandant ruske vojske Putin naložio povlačenje dela ruskih trupa iz Sirije.

Rusija je 2015. godine pokrenula vazdušnu kampanju u Siriji koja je dovela do preokreta u građanskom ratu u toj zemlji, u korist predsednika Bašara al Asada, dugogodišnjeg saveznika Moskve.

KOMENTARI10 komentara

 1. Mali Vuk says:

  Lepo, lepo !!!

 2. Norge says:

  A Norvezani i ostale izraelskoamericke pudlice i dalje u svojim medijima kao NRK blate Asada da je terorista. Nisu se nicemu naucili od Staljina, Huseina, Gadafija , Milosevica. Cak su narucili 52 aviona F-35 za buduce svrgavanje nepozeljnih "diktatura"?????

  • Velika Metla says:

   Norge,pa naravno da su nepoželjni "diktatori",jer takvi "diktatori"nemo "govore"tim istim norvežanima,i sličnima njima,kojih ima podosta,da su slugeranjski nazovi narod i da su se zavukli judeko-vatikanoidima u "pozadinu"! Dok god postoji ijedan slobodan narod van dometa nacizma judejo-vatikanoidnog te smradove od norvežana,kao i ostale njima slične,će uvek da potsećaju da su niko i ništa i da su najobičnija služinčad! Zato im je Kina i Rusija i mnoge druge zemlje stalno na repertoaru da laju o njima! Mogu samo da laju i ništa drugo!

  • R.Srpska says:

   Dok zapadne nacisticke drzavice ne budu bile unistene i dovedene pod kontrolu Rusa i Srba Istok od tih nacista nece imati mira. Oni imaju mentalitet-cim se neprijatelj sa Istoka spotakne i padne, udri. Sa takvima ne treb imati milosti. Rusi moraju raditi na unistavanju svih drzavica koje sluze USA i vatikanu.

   • Velika Metla says:

    RS,ne treba mi njih da kontrolišemo,nego oni samo moraju da prestanu da se mešaju u naše,generalno tuđe,poslove,mada će to biti dosta teško jer oni samo i pljačkanjem ostatka sveta jedino mogu da funkcionišu! Treba ih samo vojno poraziti i svake godine,da prave godišnjice,tražiti od njih da konstantno ponavljaju,da potsećaju svoje reeetarde od graDžana,šta su radili i zašto su poraženi!

 3. Draguljče says:

  Još ovakvih vesti!

 4. goran says:

  Sto se mene tice, i 490 godina ne bi bilo previse.

 5. Beli Orao says:

  Još na Kubu i Panamu ,usput Nikaragvi,Brazil pa će da sedi u gaće !!!

 6. M says:

  Nije to ništa!USA je postavila baze u Siriji također,i to ilegalno!

  • R.Srpska says:

   Daščare ko u Uroševcu. Uebeš takve baze. Rusi kad krenu, ode NATO baza za minutu :-)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *