СВИ ВИ КОЈИ КОРИСТИТЕ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОН…ево шта ПУТИН поручује у вези телефона!

СВИ ВИ КОЈИ КОРИСТИТЕ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОН…ево шта ПУТИН поручује у вези телефона!

29 јануара 2019

Руски председник Владимир Путин, за 19 година на државним функцијама, никада није био прислушкиван. За то постоје једноставни разлози: он не користи паметни телефон, нема га на интернету, његови службени разговори су посебно шифровани.

Путину, за разлику од других светски познатих личности и институција, нико никада није хаковао личне податке, нити су са њим икада разговарали „телефонски хулигани“, лажно се представљајући, као што су то имали прилике да искусе други државници.Руски лидер не користи паметни телефон ни апликације за слање порука, а веома ретко користи интернет. Ако би стране обавештајне службе или „телефонске шаљивџије“ желеле да стигну до Путина, морали би да му приђу веома близу.

„Чим узмете у руке паметни телефон, ви дајете потврду да сте спремни да све своје податке изнесете на увид јавности“, рекао је портпарол председника Руске Федерације Дмитриј Песков.

О важним темама Путин искључиво разговара путем заштићене телефонске линије, а заштиту је немогуће „провалити“ јер се глас кодира у дигитални сигнал помоћу сложеног криптографског алгоритма.

Потребно је годину и по да се тај алгоритам дешифрује, а то је бесмислено чинити јер се током разговора алгоритам, по принципу случајног избора, више пута у различитим интервалима мења. Систем су осмислили руски стручњаци за безбедност.

У таквом систему подаци се преносе помоћу фотона и, да би се препознали, потребно је променити њихово стање, што није могуће учинити неприметно.

Током 2015. године за развој заштићене линије квантне везе и друге пројекте са квантним технологијама из руског буџета издвојено је 230 милиона рубаља, што је нешто више од три милиона евра.

KOMENTARI7 коментара

 1. Ja says:

  A mi koji nemamo tri miliona evra?

  • SiNiša says:

   Пишимо писма или разговарајмо у "четири ока"...

   • rajko says:

    Pišimo pisma, ali ih ne šaljimo poštom, jer ni ona nije sigurna, nego po golubu pismonoši i molimo se da ga neka budala ne upuca.

    • nota bene says:

     Ako se sve izjalovi, ostaje nam kurir Jovica...

 2. Zoran says:

  Nemam mobilni u Amerciic. Zena ima, ali nije zakacena na njihovu mrezu, nego sa srpskim brojem. Standardno telefoniranje ne koristi, samo ponekad preko interneta sa Srbijom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u