СВИ ЗАПАДНИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТИ И ОБАВЕШТАЈЦИ ТВРДЕ да Украјина не може победити Русију!

СВИ ЗАПАДНИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТИ И ОБАВЕШТАЈЦИ ТВРДЕ да Украјина не може победити Русију!

22 августа 2023

ЗАПАДНИ политички и експертски хор целе прошле године је `певао`: победићемо Русију у Украјини. Посебно је био гласан и ртаздраган у јесен 2022-ге када су Руси у Харковској, Черниговској и Сумској области – фактички без борбе – препустили Кијеву велике територије.

А сада се све обрнуло.Италијански генерал Марко Бертолини оценио је да је победа Украјине у рату са Русијом са војне тачке гледишта незамислива“:

„Морамо то признати и сести са Русима за преговарачки сто. Украјински сукоб је требало одавно да буде заустављен. Реторика на Западу о победи Украјине подстиче погрешна очекивања. Украјинци не могу да победе. Русима није довољно примирје са перспективом да Украјина уђе у НАТО и настави непријатељства. Сукоб се може затворити само преговорима који ће бити прихватљив за обе стране“.

Пензионисани официр америчких оружаних снага Данијел Дејвис такође процењује да Оружане снаге Украјине никада неће моћи да победе руску војску на бојном пољу:

„Кијев треба да замрзне сукоб да не би изгубио и преостале територије. Украјина не може стићи до победе над Русијом. Што дуже Кијев и Вашингтон буду игнорисали ову болну реалност, то ће више штете бити непотребно учињено народу Украјине и то више територије ће морати да уступи током преговора“.

Бивши амерички војни обавештајац Тони Шефер рекао се да НАТО у Украјини и поводом ње нашао у ситуацији да ће – шта год да учини – само потврдити исправност позиције руског председника Владимира Путина.

Према његовим речима, ако представници НАТО размотре идеју о нападу на Русију, и тиме ће „потврдити Путинов наратив“:

„Алијанса је губитничкој ситуацији. Покушавајући да буде агресивнија и тиме потврђује Путиново гледиште, настави ли да спонзорише Кијев – опет доказује Путиново гледиште“.

Шефер је уверен да НАТО и Вашингтон треба да „гурну Украјину у преговоре“.

Ратоборан је само пензионисани амерички генерал Бен Хоџис који признаје да су се САД увек спремале за рат са Руском Федерацијом у Европи и да зато сада „морају послати сигнал Москви о својој спремности“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. M says:

    Pametniji od njih vele:-"Sukob se može zatvoriti samo pregovorima koji će biti prihvatljiv za obje strane“.Problem je međutim u tome što takav dogovor prihvatljiv za obje strana, više nije moguće postići!Lijepo sam im USA-NATO ovdje na vrijeme rekao da ne ulaze u Ukrajinu,da Ukrajina treba ostati neutralna kao tampon jer tako ne ugrožava nikoga!Nisu poslušali i sad više nema nazad nikome,tu sad više neće moći biti dogovora prihvatljivog za obje strane!To će se sad rješavati ratom!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u