СВИ ЗАПАДНИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТИ И ОБАВЕШТАЈЦИ ТВРДЕ да Украјина не може победити Русију!

SVI ZAPADNI VOJNI EKSPERTI I OBAVEŠTAJCI TVRDE da Ukrajina ne može pobediti Rusiju!

22 avgusta 2023

ZAPADNI politički i ekspertski hor cele prošle godine je `pevao`: pobedićemo Rusiju u Ukrajini. Posebno je bio glasan i rtazdragan u jesen 2022-ge kada su Rusi u Harkovskoj, Černigovskoj i Sumskoj oblasti – faktički bez borbe – prepustili Kijevu velike teritorije.

A sada se sve obrnulo.Italijanski general Marko Bertolini ocenio je da je pobeda Ukrajine u ratu sa Rusijom sa vojne tačke gledišta nezamisliva“:

„Moramo to priznati i sesti sa Rusima za pregovarački sto. Ukrajinski sukob je trebalo odavno da bude zaustavljen. Retorika na Zapadu o pobedi Ukrajine podstiče pogrešna očekivanja. Ukrajinci ne mogu da pobede. Rusima nije dovoljno primirje sa perspektivom da Ukrajina uđe u NATO i nastavi neprijateljstva. Sukob se može zatvoriti samo pregovorima koji će biti prihvatljiv za obe strane“.

Penzionisani oficir američkih oružanih snaga Danijel Dejvis takođe procenjuje da Oružane snage Ukrajine nikada neće moći da pobede rusku vojsku na bojnom polju:

„Kijev treba da zamrzne sukob da ne bi izgubio i preostale teritorije. Ukrajina ne može stići do pobede nad Rusijom. Što duže Kijev i Vašington budu ignorisali ovu bolnu realnost, to će više štete biti nepotrebno učinjeno narodu Ukrajine i to više teritorije će morati da ustupi tokom pregovora“.

Bivši američki vojni obaveštajac Toni Šefer rekao se da NATO u Ukrajini i povodom nje našao u situaciji da će – šta god da učini – samo potvrditi ispravnost pozicije ruskog predsednika Vladimira Putina.

Prema njegovim rečima, ako predstavnici NATO razmotre ideju o napadu na Rusiju, i time će „potvrditi Putinov narativ“:

„Alijansa je gubitničkoj situaciji. Pokušavajući da bude agresivnija i time potvrđuje Putinovo gledište, nastavi li da sponzoriše Kijev – opet dokazuje Putinovo gledište“.

Šefer je uveren da NATO i Vašington treba da „gurnu Ukrajinu u pregovore“.

Ratoboran je samo penzionisani američki general Ben Hodžis koji priznaje da su se SAD uvek spremale za rat sa Ruskom Federacijom u Evropi i da zato sada „moraju poslati signal Moskvi o svojoj spremnosti“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Pametniji od njih vele:-"Sukob se može zatvoriti samo pregovorima koji će biti prihvatljiv za obje strane“.Problem je međutim u tome što takav dogovor prihvatljiv za obje strana, više nije moguće postići!Lijepo sam im USA-NATO ovdje na vrijeme rekao da ne ulaze u Ukrajinu,da Ukrajina treba ostati neutralna kao tampon jer tako ne ugrožava nikoga!Nisu poslušali i sad više nema nazad nikome,tu sad više neće moći biti dogovora prihvatljivog za obje strane!To će se sad rješavati ratom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *