СВИМА КОЈИМА НИЈЕ ЈАСАН ПЕТИ ОКТОБАР: Ево како су Амери и Немци извели преврат у Украјини

СВИМА КОЈИМА НИЈЕ ЈАСАН ПЕТИ ОКТОБАР: Ево како су Амери и Немци извели преврат у Украјини

7 јуна 2021

У САВЕТУ безбедности се по „Аријевој формули“ разговарало о државном удару у Украјини 2014-те и сукобу до којег је потом дошло у Донбасу.

На иницијативу Русије.Као сведок догађаја, наступио је познати украјински политичар Олег Царјов који открио како су другу украјинску обојену револуцију организовали – Американци.

Ево његовог наступа:

„Ја сам Олег Царјов. Био сам посланик у четири сазива Врховне раде (парламента) Украјине. Био сам и заменик шефа посланичког клуба Партије региона.

Двадесетог новембра 2013. године са трибине Врховне раде сам објавио да Сједињене Државе припремају пуч у Украјини.

Америчка амбасада је, у оквиру свог пројекта TechCamp, обучавала `револуционаре` за организацију протеста и акција за свргавање државног режима. Тај пројект је надгледао амерички амбасадор у Украјини Џефри Пајет.

Наставу су изводили амерички грађани – Мета Берга и службеница Стејт департмана Кара Андраде, као и друго дипломатско особље – аташеи за штампу и заменици аташеа за штампу амбасаде САД у Кијеву.

Амерички тренери су, на пример, објашњавали како се социјалне мреже могу користити за организовање и управљање нередима. Указивали су на примере у Египту, Тунису и Либији.

Последња TechCamp сесија одржана је 14. и 15. новембра 2013. године. У просторијама америчке амбасаде.

Све ове информације сам добио након својеврсне акције: младе чланове своје странке послао сам на часове TechCamp као ИТ стручњаке.

Обезбедили су ми аудио и видео доказе о криминалним активностима америчке амбасаде.

Тада сам председника земље упозорио да се у земљи припрема државни удар уз помоћ америчке амбасаде.

Током Мајдана, на захтев руководства странке и посланичке групе, преузео сам комуникацију са снагама безбедности и медијима. Добијао сам поверљиве податке од тужилаштва, Службе безбедности Украјине и полиције, обрађивао их и потом наступао на конференцијама за штампу и на телевизији.

Амбасадори западних земаља активно су били укључени у промоцију Мајдана. Чак и пре Мајдана, медији су готово свакодневно преносили ставове амбасадора Сједињених Држава, ЕУ и других о сваком питању домаће политичке агенде. Амерички амбасадор тада је доживљаван као наш, украјински политичар. Након почетка Мајдана, активност амбасадора САД се додатно појачала.

Опозициони лидери посећивали су америчку амбасаду готово свакодневно – ради састанака и добијања упутстава.

На конференцијама за штампу показивао сам фото и видео снимке који су сведочили како су наши опозициони политичари одлазили у амбасаду САД.Као да одлазе на радно место.

Ради илустрације, испричаћу вам смешну причу.

Увече 11. јануара 2014. године, то јест већ током Мајдана у Кијеву, бивши главни полицајац земље, Луценко, демонстранти и одређени број народних посланика покушали су да ослободе осуђене терористе из полицијске `марице`.

Дошло је до туче са полицијом, у којој је Луценку разбијена глава. Пребачен је у болницу, а тест је показао монструозан ниво алкохола у крви, али је друга анализа у комерцијалној клиници „Борис“ показала само благи прелазак норме.

Следећег дана су амбасадори западних земаља посетили Луцена у болници и подржали га изјавама, оптужујући власти за сурови однос према демонстрантима и према Луценку лично.

Немачки амбасадор у Кијеву био је посебно огорчен поводом „инцидента“. Оптужио је власт за фалсификовање Луценкових анализа.

Снимили смо телефонски разговор између Луценкове супруге, Ирине, са самог Луценка, у којем га је она грдила да је „увек пијан“.

Постоји и снимак њеног разговора са клиником „Борис“, у којем је тражила да се фалсификују тестови њеног супруга.

Одлучили смо да сазнамо с ким се Луценко и где онолико напио 10. јануара. Замислите наше изненађење када се испоставило да се телефонски број Луценка и немачког амбасадора локационо и временски поклапају у у једном од кијевских кафића. Нашли смо конобара. Нашао се рачун који су тада платили.

Било је много алкохола.

По занимању сам инжењер-физичар. И не разумем се у обуку дипломата. Можда их уче глумачким вештинама. Јер, какав је тај (немачки амбасадор) био изврстан глумац, кловн! Оптужио је патетично власт за фалсификовање Луценковог теста на алкохол, а он је пред његовим очима попио око литар јаког алкохола?

Мајдан би био немогућ без дотура великог новца.

У то време су Сједињене Државе почеле да штампају нове новчанице, али их ниједна украјинска банка није имала. Међутим, у преплавиле су Кијев.

Дипломатска пошта се не контролише. Али се тежина торби са том поштом увек прати.

И, показало се да се од почетка Мајдана тежина дипломатске поште која стиже у америчку амбасаду драстично повећала.

Послали смо на аеродром момке који су снимили поступак истовара америчке дипломатске поште.

На аеродром су једне прилике стигла два аутомобила: лимузина амбасаде САД и аутомобил за пренос новца.

Пошта је стигла авионом Луфтханзе. Тешке велике вреће утоварене у возило за превоз новца, а пошта – у лимузину са америчким таблицама и заставицом. Видео о томе је на Интернету.

Поред новца, за државни удар били су потребни и људи.

Да би се организовао Мајдан, организатори обојених револуција доведени су из целог света. Тако се у Кијеву обрео и лик из Србије Марко Ивковић, шеф организације Отпор која је свргла Милошевића. А и Михо (Михаил) Сакашвили са другим организаторима Револуције ружа у Грузији.

Министарство спољних послова Украјине и Служба безбедности Украјине су 24. децембра 2013. године су прихватили мој захтев да се забрани улазак у земљу 36-ци држављана Грузије, Немачке и Сједињених Држава.

Тај захтев сам поднео 8. децембра. Списак проглашених за persona non grata био је назван Списак Царјова.

Политички технолози и Сакашвили били су принуђени да напусте Украјину.

(следи наставак)

KOMENTARI8 коментара

 1. E.Lirsch says:

  Znalo se, znalo. Ali to SVEMUDRI nije registrovao a nije ni reagovao. "ON" nece da se mesa. Spasio je Janukovica a ukrainu sa Ruskim narodom je prepustio UKRO-nacistima. I slavi VELIKU POBEDU. Vratio Krim. Gomilu problema morao je neko da spreci al ja necu da ofiram KO?

  • Milan says:

   Ти стварно немаш појма о вођењу државе. По чему и на основу чега крајем 2013 године је Русија дужна да реагује на организовање преврата у суседној држави?

   • Ivana says:

    A da zaštiti svoj Ruski narod u Ukrajini kao šta je Srbija štitila Srbe u Krajini to tebi "mile" nije palo na sivu materiju? Ili si jedan od onih koji su Krajinu "oslobodili" od Srba?

 2. Риста says:

  Немојте срати Украјинци. Само додајете лажи разочараним Србима да се ваде. И ја сам разочаран, али давно се не вадим и давно сам се разочарао због издаје дела народа. То нам срушило државу дефинитивно. А то горе у тексту је само посипање пепелом. Не може нико на свету, па ни Запад, да доведе 1 милион људи у једну државу ради демонстрација. Дакле, нису ни довели. То што су помагали је само зато што тај милион људи постоји у држави. Дакле, Украјинци и Срби су срушили сами своје државе а помоћ Запада је само шлаг на говно. Успут, Украјина и Србија су пале зато што ни онај други део који треба да брани државу од таквих изрода, није предузео адекватне мере. Имате пример Кине и како се то тенковски ради, имате пример Америке и како се то ФИНО ради, али државе им НЕ падају. Сит сам већ тих наглабања ко нам "наместио" Октобар у Србији. Нико то не може наместити ако нема оног милиона људи и оних заштитника државе који се уздржавају да им не би Запад касније блокирао паре по банкама Запада. И доклегод је то тако у било којој држави, Запад ће је лако растурити. Не морају бити паре али идеологија државе је слабашна и попустљива према криминалцима под утицајем највише баш Америке која у својој држави има целе концентрационе логоре а не само мале затворе за криминалце. Америка има највећи број робијаша на свету. И треба тако ако оћеш да браниш државу. А она држава која има само демократске затворе, нема шансе да опстане у данашње време. Онај фамозни милиона у Мерици је у затворима a ако затреба, сваке године ће повећају капацитет логора још за један милион. Криминалци се легу, расту и што су одраслији све им више треба. Држава која слуша Америку и уводи демократске Законе и демократију по узору на Америчке савете а не по узору на Америчке потезе у сопственој држави, чека пропаст. У Америци нема ни трунка демократије. Нема је ни у Кини. Али државе не падају. У Америци, сваки капиталиста је Бог Отац у својој компанији(све док плаћа порез), сваки полицајац може да вас убије ко живинче само ако га мрко погледате, сваки судија са државном платом неће дати ни пет пара за одбрамбене сузе и идеш у затвор за најмању ситницу, која генерално никад није ситница. У Америци демократија не живи и зато сам писао за време свих демонстрација задњих деценија у Америци да неће нигде одвести и да неће ништа променити. Почео сам од оних кењавих демонстрација "порушимо Вол Стрит", па преко демонстрација црнаца у Сент Луису па преко стварања "независних држава" по зградама Сиетла и сваки пут сам објашњавао како ће се завршити. И тако су и завршене полутајно и полујавно. Оно полујавно је пуно демократије а оно полутајно је пуно мртвачких ковчега. Зато у Америци и Кини нема пролећа а у Србији има.

 3. Риста says:

  Демократска реакција на накелемљену америчку демократију и килавост система који то послушно заводе се управо одвија у Белорусији а није имуна ни Русија, јер се усеравају од страха да потамане битанге због Запада и реакције Запада. Народ никад не реагује на демонстрације иако су му одвратне, јер и народ треба неког да га поведе. Ето, онај милион добије увек водича и помоћ са Запада, а народ који очекује помоћ свога руководства и мисли да ће војска, полиција и руководство спасити државу, на крају остане забленут и схвати да га је издало и милион његове сабраће и добар део полиције, војске и руководства. Да је руководство на своме месту и да организује народ у јединице отпора за гушење демонстрација, летило би перје демонстраната све до Марса. Е али тзв америчка демократија им везује руке. Само Америци не везује јер америка нема ни трунку демократије. А на крају, слуђен народ гледа како му "револуционари" још предају и прецедника у Западни логор да буде умртвљен. Такве револуције су пре свега базиране на добром делу народа који је због неких ствари и догађаја дебело незадовољан и налегне на руду да сруши оне за које мисли да су криви. Тако пао Милошевић, Гадафи и слични широм света. Није Запад никада убацио демонстранте у једну државу. То су људи из народа и докле год има таквих превирања у некој држави а полиција, војска и руководство чувају дупе, дотле ће Запад рушити такве државе. Односно део народа, а Запад ће онда помоћи нову "револуционарну" власт. Данашње револуције у некадашњим државама а данас резерватима Запада из кога се црпу руде и робовски радници, су уствари издаје једног дела народа, једног дела руководства и то је савим доста да уз Америчку подршку увек успе. Да нема тог милиона из народа, Америка не би ни покушала. Морала би ратом, ако јој је хитно. Али што да ратује ако килаву државу има ко да сруши баш унутар државе? Јефтиније брате мили. Кошта само неколико милиона долара а најмањи рат кошта неколико стотина милијарди долара па навише.

  • jovan says:

   Peti oktobar 2000.- "najcrnji dan" i okupacaja Srbije od strane Natofasista. Da nije bilo izddaje iznutra, doduse placeni stotina miliona spolja, tesko da bi se desio! To je ipak bio proces. Izmrcvareni narod 10godina ratom i najgorim ekonomskim sankcjama jednoj zemlji u istoriji sveta, bio je to "varsavski geto"(!), 10godina bombardovanje naroda propagandnim lazima, bombardovanje naroda pravim kasetnim i "hirosima" bombama, psihicki i fizicki iscrpljen narogd je poverovao "natobombama" i kvislinzima. Doduse nije bilo milion ljudi tog dana,(zvanicna procena cije- bilo vise od 50 000), sto sam ja kasnije pravio svoju procenu na par uefa utakmica C. Zvezde kada napuste stadion 50-ak hiljada ljudi, i to je tu negde, naduvavanje je deo propagande. Ali je tacno da je 50% gradjana Srbije glasalo za kvislinge, verovatno broj Srba koji je glasao za njih je dosta manji od polovine. Naravno, i da je glasanje tada nije bilo presudno, jer su oni UNAPRED PROGLASILI POBEDU, i rekli da nikako nece priznati ako pobedi Milosevic, i da zaista ima vecinu. Na kraju, dodao bih narodnu mudrost koju je izrekao jedan bistri seljanin, "kako je plast sena bio dobro zastiti najlonom od spoljasnjih vremenskih nepogoda, ali da je bilo to bilo nrdedovoljno i dzabe, jer su mi sve samleli i unistili pacovi"! Narodna modrost je igleda veca od nabedjenih "eksperata" i "intelektualaca" bez intelekta, koji nisu sposobni ni za sta, osim za IZDAJU I PLJACKU ZEMLJE. Desavanja sa uKrajinom je radjeno po istom kalupu! Zasto!? Kako!? Tako sto to mogu raditi od evropskih naroda samo nama Slovenima (Rusima i Srbima).

   • Ivana says:

    Zato šta su Rusi i Srbi glupi narodi kao i ostali pravoslavni slavenski narodi. Samo su ludi pravoslavni narodi mogli pristati na katoličku podvalu grkokatoličku veru koja je prelaz u čisti katolicizam. Za mene je grkokatolik veće smeće od hrvatijanca katolibana iz Zagorja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u