СВИМА СМО ПОКАЗАЛИ ШТА СМО НАУЧИЛИ У СИРИЈИ: Руски генерал о великим војним вежбама ОДКБ у Таџикистану

SVIMA SMO POKAZALI ŠTA SMO NAUČILI U SIRIJI: Ruski general o velikim vojnim vežbama ODKB u Tadžikistanu

25 oktobra 2021

VOJNE vežbe snaga Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), koje su završene u Tadžikistanu, imale su protivteroristički karakter i sprovedene su uzimajući u obzir taktiku i naoružanje terorističkih organizacija, rekao je general-potpukovnik Evgenij Poplavski, piše RIA Novosti.



– Svim učesnicima vežbi smo pokazali šta su ruske jedinice naučile tokom borbi protiv Islamske države u Sirijskoj Arapskoj Republici – rekao je Poplavski, zamenik komandanta Centralnog vojnog okruga.

General je primetio da su vežbe uključivale scenario ​​karakterističan za taktiku delovanja međunarodnih terorističkih organizacija, pre svega njihovo naoružanje, uključujući primitivne bespilotne letelice, kao i bombaše samoubice..

Prema njegovim rečima, tokom vežbi, vojnici su izvršili niz praktičnih zadataka: izviđanje radi sprečavanja prodora banditskih formacija na teritoriju Tadžikistana, jačanje državne granice, blokiranje i lokalizovanje razbojničkih grupa koje su se probile, kao i izvođenje operacija za uništavanje militanata.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *