СЗО ПРЕДЛАЖЕ ВЛАДАМА ЗЕМАЉА: Не затварајте људе!

СЗО ПРЕДЛАЖЕ ВЛАДАМА ЗЕМАЉА: Не затварајте људе!

12 октобра 2020

Изасланик Велике Британије при Светској здравственој организацији Дејвид Набаро позвао је светске лидере да престану да „користе карантин као примарну методу контроле“ вируса корона, тврдећи да такве мере проузрокују сиромаштво.

„Карантин има за последицу нешто што се не сме занемарити, а то је да сиромашни постају још сиромашнији“, упозорио је Набаро.​Ова изјава, како оцењују медији, представља промену првобитног става СЗО према мерама борбе против ковида-19.

„Ми у Светској здравственој организацији не заговарамо карантин као примарну меру контроле вируса. Погледајте шта се дешава са нивоом сиромаштва — изгледа као да би до следеће године могло да се удвостручи светско сиромаштво“, казао је др Набаро за „Спектејтор“.

Оправдање за карантин, према његовим речима, постоји једино у случајевима када треба „купити време за реорганизацију и регруписање ресурса, као и заштиту здравствених радника“.

Набаро је рекао да је сада све више уверен да карантин треба да буде последња опција.

Он је, такође, позвао на нови приступ у обуздавању ширења вируса, апелујући на светске лидере да сарађују и уче једни од других.

KOMENTARI7 коментара

  1. persida says:

    Koje sranje, prvo su napravili zatvor od cele planete, a sada upozoravaju, zele nam najbolje. Sve te tipove treba pohapsiti i poslati na rad u rudnike.

  2. sasulja says:

    Ma kakve rudnike,to treba povesat jer svesno i zlonamerno lazu narod po Svetu.

  3. Zorana says:

    Odjednom su fini. Kao nisu oni predlagali karantine u pocetku. Zaboravicemo sad sve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u