СЗО: Трећа доза није потребна!

SZO: Treća doza nije potrebna!

18 avgusta 2021

Trenutni podaci ne pokazuju da postoji potreba za trećom dozom vakcine protiv korona virusa, izjavila je danas vodeća naučnica Svetske zdravstvene organizacije Somja Saminatan.Savetnik pri SZO Brus Ajlvord je govoreći o trećoj ili takozvanoj „buster“ dozi koje se daju u bogatim zemljama, rekao na istoj konferenciji za novinare u Ženevi da u svetu ima dovoljno vakcina ali da nisu ravnomerno raspoređene, prenosi Rojters.

On je rekao da bi najpre trebalo dati dve doze najranjivijim grupama širom sveta pa tek onda treću dozu onima koji su već imunizovani sa dve.

„Ali, još uvek smo daleko od toga“, rekao je Alvord, preneo je Tanjug.

Delta soj cirkuliše u područjima niske stope vakcinacije

Cirkulacija delta soja korona virusa u područjima gde je niska stopa vakcinacije podstiče širenje virusa, rekli su zvaničnici SZO.

„U mnogim mestima širom sveta delta soj virusa raste, čak i u zemljama koje na nacionalnom nivou imaju visok nivo pokrivenosti vakcinacijom,“ rekla je epidemiolog Marija Van Kerhov.

Ona je dodala da delta soj zaista cirkuliše u područjima gde je niska stopa vakcinacije i gde su nedosledno sprovođene mere.

KOMENTARI4 komentara

 1. Čist je ko Suza says:

  Nisu trebale ni prve dve, ali naređenje je naređenje, a mi to ipak radimo dobrovoljno po naređenju.

  • Rajko says:

   Video sam da te milicija vezanog nosila da se vakcinises

 2. test01 says:

  Vec su poceli sa 3com dozom u mnogim drzavama a zapadni "lideri" su potpisali sa Phajzerom i Modernom ugovor da ih snabdevaju sa vakcinama u sledece 3 godine. Da li vam to govori sta planiraju i da dolazi i 7-8 doza (ko prezivi) i da su deca vec sada na na redu - pa cak i bebe od 6 meseci !!!

 3. persida says:

  Treca nije obavezna, ali cetvrta ce biti, ne brinite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *