ТАЧИ И ХАРАДИНАЈ У ЖАЛОСТИ: Мало нам је недостајало!

TAČI I HARADINAJ U ŽALOSTI: Malo nam je nedostajalo!

9 novembra 2015

hasim-taci-ramus-haradinaj-agim-ceku-foto-fonet-1424953123-620398Opoziciona Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja izrazila je žaljenje zbog neuspeha Kosova da uđe u članstvo Uneska.

Opozicioni radikalni pokret Samoopredeljenje traži prekid dijaloga Beograda i Prištine, dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost i nesprovođenje sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština.

Alijansa za budućnost Kosova smatra da je Kosovo u potpunosti zaslužilo da uđe u ovu organizaciju ali ističe da je današnje glasanje pokazalo koliko je težak put za učlanjenje ne samo u Unesko, već i u Ujedinjene nacije.

– Na žalost, ustupci koje je Kosovo učinilo u odnosu sa susednim zemljama uključujući tu i poslednje sporazume sa Srbijom i Crnom Gorom nisu bili dovoljni da Srbija ne razvije žestoku kampanju protiv učlanjenja Kosova u ovu organizaciju – navodi se u saopštenju ABK.

U svakom slučaju, dodaje se, ovo ni na koji način ne treba da nas obeshrabri u našoj odlučnosti da težimo da po svaku cenu postanemo članica Uneska, UN i drugih organizacija.

Poslanik Samoopredeljenja Iljir Deda je, reagujući na odbijanje Kosova za članstvo u Unesku, da se prekine svaki dijalog sa Beogradom sve dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost, preneo je portal Koha.net.

TAČI NE MOŽE DA PREŽALI!

Zamenik premijera o ministar spoljnih poslova samoproklomanog Kosova Hašim Tači je sa žaljem konstatovao da je Kosovu falilo tri glasa da postane članica Uneska i pohvalio kampanju koja je vođena za prijem Kosova u ovu organizaciju Ujedinjenih nacija, preneli su kosovski mediji.

Tači je na svom nalogu na Fejsbuku napisao:

„Velika većina zemalja sveta je glsala za Kosovo. Na žalost, falila su nam tri glasa za neophodnu većinu. Za ukupno 10 meseci koliko je trajala tajna i javna kampanja dali smo svoj maksimum i što je važno, i građani i prijatelji Kosova su mnogo učinili. Kosovo se na svome putu ne može zaustaviti mi ćemo da se kandidujemo za učlanjenje u druge organizacije uključujući i ponovo za ulazak u Unesko“, napisao je Tači.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *