Тачи и Харадинај занемели после поруке Трамповог изасланика на састанку: „ПЛАТИЋЕТЕ ЗБОГ ОВОГА!“

Tači i Haradinaj zanemeli posle poruke Trampovog izaslanika na sastanku: „PLATIĆETE ZBOG OVOGA!“

9 marta 2019

Američki podsekretar za politička pitanja Dejvid Hejl zatražio je od kosovskog rukovodstva suspenziju taksi na robu iz Srbije i BiH, i poručio da će Priština „platiti cenu“ ako i dalje bude odgovorna za neuspeh dijaloga.

„Ako Kosovo i dalje bude odgovorno za neuspeh dijaloga, platiće cenu“, rekao je Hejl, naglašavajući da je to bila glavna poruka Amerikanaca na današnjem sastanku.Hejl je odbacio sve spekulacije da se odnosi Kosova i SAD pogoršavaju, preneo „RTK lajv“, pozivajući se na svoje izvore.

Nakon sastanaka sa kosovskim liderima, predsednikom, premijerom i predsednikom skupštine, Hejl je dao intervju za tri kosovska medija, gde se fokusirao na dijalog između Beograda i Prištine, za koji kaže da bi trebalo da se završi „uzajamnim priznanjem dveju država“.

Hejl je u intervjuu rekao da to zavisi od strana u dijalogu, a da će ih SAD podržati u tom procesu.

On je tokom intervjua bio veoma pažljiv u izboru reči, ne optužujući nijednog kosovskog lidera za ometanje dijaloga, a čak je bio oprezan i kada je u pitanju taksa, prenosi RTK2.

Hejl nije komentarisao spekulacije od prošle nedelje da će vojska SAD napustiti Kosovo ako prištinska vlada ometa dijalog, ali je izjavio da će posvećenost SAD Kosovu ostati nepromenjena.

RTK2, takođe, prenosi da će u ponedeljak u Prištinu doći dva savetnika nemačke kancelarke Angele Merkel koji će, kako se očekuje, pojačati pritisak na prištinsku vladu da suspenduje takse i nastavi dijalog.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. Budi Bog s nama says:

    Pa ne, dijaloga neće bit, bar ne onoga sa kojime će obe strane biti zadovoljne, upravo kao i sada. Znajući ovo Tači i Hardi ne žele da skidaju sankcije već da ih pojačaju, kao što i rekoše. Ovaj porođaj mlade albanske demokratije na srpskom Kosovu pod američkim nadzorom umreće pre porođaja. Ali zašto toliko amerikanci sada insistiraju na dijalogu, kada su već bili davali zeleno svetlo vojskama na kosovu da krenu ka centralnoj Srbiji i da vrše ratni pritisak radi dobijanja priznanja što bi se sve odvijalo u američkom stilu? Pa zato što se umešao drug, tavarišć i pravi gospodin i car Putin. Inače bi nas ove dve hulje istrebile kao i severnoameričke indijance.

  2. Ivana says:

    Koje gluposti pa oni deluju baš po uputama tih dobrih Amerikanaca a pomažu im eu i vatikan u ratu protiv Srba. Ko to ne vidi ili je slep ili glup ko veliki vođa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *