ТАЧИ ИМА ИСТИ план за Србе као и Хрвати

TAČI IMA ISTI plan za Srbe kao i Hrvati

16 maja 2017

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da postoji mogućnost ponovnog pisanja istorije, i to, kako navodi, „na osnovu objektivnosti i naučne tačnosti“.

– Još se smatra da se može uciniti više da se razluči potpuna istina i doprinos i uloga Kosova u nezavisnosti Albanije, ulozi Kosova u periodu izmedu dva svetska rata – rekao je Tači u Prištini.

On je prisustvovao obeležavanju 50. godišnjice osnivanja istorijskog Instituta „Ali Hadri“.

– Kosovo je sada demokratska zemlja i sve prepreke i ideološke obaveze pisanja istorije po porudžbini su završene jednom zauvek – kazao je Tači, objavljeno je na njegovoj zvaničnoj internet stranici.

On je pozvao da se ne deformiše prošlost i istakao da „treba da se prevaziđe i stav nekih stranih istoricara koji su upravo politicki agenti, razlicitih katedri, koje apriori pripremaju nove istraživace i savetuju ih da se ne zasnivaju 100 posto na albanskim istoriografskim izvorima“.

– Oni otvaraju razlicite ideje, razlicite teze, koje su u potpunosti dezinformacija, od Skenderbega do današnjih dana istorije albanskog naroda – smatra Tači.

Obećavajući podršku kosovskih institucija, kako kaže, istini i istoriji albanskog naroda, Tači je rekao da albanski narod zaslužuje da se kaže istina bez politickog, ideološkog ili regionalnog uticaja.

– To je bogata istorija, slavna, istorija koja zaslužuje da se kaže istina i samo istina, bez ideologije, bez politickih uticaja, bez regionalnih uticaja, o istoriji uopšteno, ali i o licnostima koje su težile oslobođenju Kosova, tome da Kosovo učini nezavisnim, stvaranju Albanije i albanskog naroda – zaključio je Tači.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ivan Grozni says:

    Sta ocekujete od zmije? Tacitus naj manje odgovara istina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *