ТАЧИ ИЗДАО НАРЕДБУ: Већ данас кренути са формирањем Заједнице српских општина!

TAČI IZDAO NAREDBU: Već danas krenuti sa formiranjem Zajednice srpskih opština!

26 marta 2018

Tzv. predsednik Kosova Hašim Tači dao je „naredbu“ da se od danas krene sa radom na osnivanju Zajednice srpskih opština na Kosovu, prenosi prištinski dnevnik „Koha Ditore“.

List podseća da je Ustavni sud Kosova još 2015. utvrdio da pojedini delovi sporazuma krše Ustav Kosova i da treba da se postigne sporazum koji nije protivustavan.

U Prištini se ova vest komentariše da navodno kosovsko predsedništvo vlada nisu saglasni oko ove teme zato što je juče šef pregovaračkog tima iz Prištine Avni Arifi rekao da Zajednica srpskih opština nije prioritet.

Opozicija u Prištini nalog Tačija vidi kao njegovo nametanje i nameru da favorizuje sebe „u bilo čemu“.

U Prištini ovakav nalog tumače kao rezultat naredbe iz Brisela, posle sastanka sa Federikom Mogerini i Aleksandrom Vučićem.

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Šta će nam neodrživa ZSO? U zamenu za teritoriju KosMet-a, rušenje Usatava Srbije i međunarodnog mirovnog sporazuma UN Rezolucije 1244, gde nam se garantuje teritorjalni integritet, a KosMet-u autonomija u granicama Srbije. Veleizdajnik maže oči Srbima i gazi domaće i međunarodno pravo. Pljuje na Rusiju, koja je garant Rezolucije 1244 i uporno brani naš teritorjalni integritet.

  • Zoran says:

   Ja lepo pitao a sta ce biti kad oni formiraju ZSO.:)

  • Anac iz Liliput-a says:

   Nikako nije trebalo pristati na Briselske pregovore, gde smo po ko zna koji put izigrani, i dodatno pogoršali poziciju Srbije i svih Srba na Kosovu. Jasno je svima, na prvom mestu ljudima na Kosovu kakva je Kosovo farsa, i tu nema perspektive, ali SAD bi po svaki cenu da zadrži Bondstil tu gde je. Isto rade i u Siriji, sami su sebi dali mandat da okupiraju suverenu demokratsku državu. Na neki način to je sve uvod u rat i sukobe većih razmera, ali se sada konsoliduju sa druge strane Rusija, Kina, Indija i Iran, a posle demonstracije sile i oružja koje ima Rusija u Siriji, mnogi SAD saveznici su se unervozili, pa je čovečanstvo dobilo još malo vremene. Ja sam bio ubeđen da je Hilari ratna opcija a Tramp privredna, eh! Kosovo bez podrške SAD vredi kao list toalet papira, i sada su i sami to shvatili, naše je da izdržimo sve pritiske, i pravimo se blesavi, a da sami ne možemo to već svi znaju, velika igra je u pitanju.

 2. goran says:

  Dobro kažeš, pljuje na Rusiju, ali ne kažeš i to da RUSIJA ĆUTI i ponovo gleda razaranje Srbije, kao i pod Jeljcinom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *