TAЧИ ИЗНЕО ТЕРИТОРИЈАЛНЕ ЗАХТЕВЕ ПРЕМА СРБИЈИ: Траже припајање ових територија тзв. Косову

TAČI IZNEO TERITORIJALNE ZAHTEVE PREMA SRBIJI: Traže pripajanje ovih teritorija tzv. Kosovu

28 aprila 2019

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da nema velika očekivanja od sutrašnjeg samita u Berlinu, dodajući da će u Nemačkoj zatražiti pripajanje „preševeske doline“ Kosovu.

Tači je medijima na prištinskom aerodromu pred odlazak u Berlin rekao da „neće dozvoliti razgovore o razmeni teritorija“.„Ponavljam svoj stav, bilo bi od interesa da se Albanci iz Preševa, Bujanovca i Medveđe priključe Kosovu. To bi bila korekcija istorijske nepravde. Ja ću biti protiv razmene teritorija. Nećemo dozvoliti ni pod kojim okolnostima nikakav dvojni suverenitet, nemačko-nemački model, model Republike Srpske“, rekao je Tači.

On očekuje od lidera Nemačke i Francuske da podrže Kosovo na evropskom putu i ​​liberalizaciji viznog režima.

„Očekujem da će kancelarka Merkel i predsednik Makron tražiti priznanje Kosova na ovom sastanku. Čak i priznavanje Kosova od strane pet zemalja EU koje oklevaju“, rekao je Tači.

(RTS)

KOMENTARI3 komentara

  1. zoran says:

    Izgleda da je vreme da tražimo Skadar nazad. Čini mi se da drugačije neće ići...

  2. Kulak says:

    Skadar je nepobitno SRPSKI grad.

  3. Gardista says:

    Boze budale, pa ni Kosovo nije njihovo a on se uhvatio Srbskog Preseva i sl. Ko hoce da zivi u Srbiji kao Srbin Albanskog porekla moze, drugacije...mars. Kakvi Siptari, Albanci...nema. Imate jos uvek svoju drzavu pa izvolte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *