ТАЧИ НАЈАВИО: Поднећу оставку

TAČI NAJAVIO: Podneću ostavku

26 februara 2019

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da će podneti ostavku ili raspisati referendum ako Skupština ne odobri sporazum sa Beogradom.

Prema tom sporazumu, Kosovu bi pripale tri opštine centralne Srbije – Bujanovac, Preševo i Medveđa.



Tači je za prištinsku Report TV precizirao da će ostavku podneti u slučaju dogovora da sporazum sa Beogradom predvidi pripajanje te tri opštine Kosovu, a parlament takav sporazum ne prihvati.

„Oni koji me kritikuju ne bi trebalo da misle da bih prekršio ustav. Nikada ne bih prekršio ustav, ali da se ustav promeni, to da. Možemo postići dogovor, a onda ga izneti pred skupštinu Kosova, koja ga može odobriti ili ne“, rekao je Tači i dodao da će u tom slučaju podneti ostavku ili raspisati referendum.

On je ponovio da Priština ne može zbog „neprijateljstva“ sa Beogradom da ugrozi strateški savez sa SAD i poručio da bi trebalo ukinuti taksu na robu iz centralne Srbije.

KOMENTARI



3 komentara

 1. rajko says:

  Ma koga još briga za KiM!?! Kad nema šabana, ne treba nam ni KiM!

  • Za Srbiju says:

   Je li ovo sprdačina ili si na nečemu?

 2. test01 says:

  Albanci uveliko govore kako je to vec gotova stvar dok dacic i vucic jos pustaju probne balone pa onda mazu i lazu dok je situacija ocigledna - VELEIZDAJA i PLJACKA i okupacija Srbije je u toku! Jos moze da se zaustavi ali NE mirnim putem i sa izborima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *