ТАЧИ НАЈАВИО ВЕЛИКИ ЗАОКРЕТ!

TAČI NAJAVIO VELIKI ZAOKRET!

8 februara 2019

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači po prvi put je jasno i glasno rekao da je spreman za podelu pokrajine!

Tači je posle razgovora sa američkim zvaničnicima u SAD poručio da bi Priština trebalo da ‘prepusti mali deo teritorije kao cenu za postizanje konačnog sporazuma sa Beogradom’.Kako Ujka Sem kaže

On je na forumu održanom u Savetu za spoljne odnose u Vašingtonu rekao da bi najprihvatljivije za sve bilo da dođe do korekcija granica.

– Ako je mala korekcija granice cena za konačni mirovni sporazum, onda će to morati da bude prihvatljivo – rekao je Hašim Tači, koji je ipak naglasio da ta korekcija granica ne može da se odnosi na ceo sever Kosova!?!

– Jezero Gazivode, Mitrovica i Trepča su resursi o kojima se ne pregovara – naglasio je predsednik lažne države, što obavešteni analitičari ocenjuju kao ‘manevar’ koji je morao da izvede da bi umirio albansku javnost na Kosovu.

Da je Tači u Vašingtonu i te kako pritisnut zahtevima Trampove administracije za postizanje kompromisa sa Srbima i Srbijom posredno je potvrdio i sam Tači, koji je juče, posle dužeg vremena, vrlo pomirljivo govorio o ‘teškim kompromisima’ koji moraju da budu načinjeni.

– Glavni cilj sporazuma Beograda i Prištine jeste priznanje Kosova i članstvo u UN. Kosovo kad god je bilo zajedno sa SAD, bilo je pobednik. Iako su se načinjeni kompromisi u početku činili teškim, kasnije se pokazalo da su to bile dobre strateške odluke. Podrška SAD u postizanju sporazuma sa Beogradom bila je vitalna za Prištinu. Nećemo prihvatiti sporazum koji nije prihvatljiv za Vašington – istakao je Tači.

Kako tvrde odlično obavešteni diplomatski izvori koje prenose i albanski mediji u Prištini, predsednik SAD Donald Tramp i njegovi saradnici snažno podržavaju još nezvaničnu ideju državnog rukovodstva Srbije o razgraničenju kao finalnom rešenju spora.

– Tramp jeste za razgraničenje Srba i Albanaca, ali samo ako je to trajno i održivo rešenje. SAD su spremne da podrže rešenje po kome bi sever Kosova, gde uglavnom žive Srbi, pripao Srbiji. Poslednja Tačijeva izjava je znak da su Albanci krenuli da popuštaju i da idu u tom smeru… – kaže jedan od naših izvora.

Komentarišući sve ove navode, Milisav Paić, predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga, ocenjuje da Priština pod pritiskom Vašingtona počinje da izražava deklarativnu spremnost za dijalog sa Beogradom, uključujući i nedefinisane teritorijalne korekcije.

– Priština pod pritiskom Vašingtona počinje da izražava deklarativnu spremnost za dijalog sa Beogradom, uključujući i promene granica. Istovremeno, Tači ponavlja i nepomirljivi stav u odnosu na interese Srbije u odnosu na kombinat Trepču, vodosistem Gazivode i drugo… Pozivanje na podršku SAD je taktičke prirode, jer je najava ustupaka učinjena pod pritiskom Vašingtona, koji želi ubrzanje razgovara i traži od prištinskih vlasti veću spremnost za kompromis – zaključuje Paić.

Ignorisali Trampa

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da su dosadašnji jednostrani potezi Prištine neodgovorni i u suprotnosti sa stavovima EU i SAD.

– Pitam se kako Priština može da očekuje podršku članica EU, koje bi uskoro trebalo da razmatraju viznu liberalizaciju za Kosovo, ako se već dva i po meseca oglušuje o sve predloge, molbe i zahteve iz EU. I podrška SAD će vrlo brzo biti dovedena u pitanje, jer je Priština do sada uporno ignorisala sve Trampove molbe – objašnjava Brnabićeva.

(Mediji)

KOMENTARI4 komentara

 1. doktrina soka says:

  Sta Srbija da pristane da od svoje drzave pravi druge drzave,ne da nije moralno vec je morbidno.Ko to tamo peva. Vucicu pazi sta radis ili odustani.

 2. milorad says:

  tramp je ukapirao ČIME će da ucenjuje ekipu u vašingtonu koja je plaćena param iz londona,a london baca penu zbog kosova , trepče i zlata koje žele da otmu.Sve ide u krug i taj krug se razbiaj jedino potpunim urnisanjem štiptara, kad više tači i ekipa ne budu mogli da slinave po svetu onda više neće biti ni kosovoskog pitanja, ne na ovaj način.Kako god okrenemo mi ćemo biti napadnuti, u pitanju su ogromne pare i moraćemo da se borimo za život zbog toga hteli mi to ili ne.

 3. Za Srbiju says:

  Nema ništa od podele. Šiptarima otvoren put ka Albaniji. Još da ih malo poguramo.

 4. megadžumburu says:

  "...TAČI NAJAVIO VELIKI ZAOKRET!..." E moj tači, što bi rekao moj profesor slavistike: "Kako god da se okreneš, dupe ti pozadi!"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *