ТАЧИ НЕ МОРА ДА МОЛИ АМЕРИКАНЦЕ, урадиће они то и сами

TAČI NE MORA DA MOLI AMERIKANCE, uradiće oni to i sami

29 septembra 2017

PREDSEDNIK Kosova Hašim Tači ocenio je danas u razgovoru sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom u Beloj kući da je direktno uključivanje SAD u dijalog Kosova i Srbije određujuće za postizanje konačnog sporazuma.

Kosovski predsednik, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, posebnu pažnju na sastanku sa Pensom posvetio je završnoj fazi dijaloga Kosova i Srbije.

„Direktno uključivanje SAD u ovoj završnoj fazi je određujuće za postizanje konačnog sporazuma koji je sprovodljiv za obe strane”, rekao je Tači.

Kosovski predsednik je rekao da je Kosovo kroz jačanje međunarodne subjektivnosti i unutrašnjih reformi „postalo faktor mira i stabilnosti u regionu i šire”.

Tači je obavestio Pensa o procesu transformisanja Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) u Vojsku Kosova, koji kako je naveo, treba da se ostvari „u potpunoj koordinaciji sa SAD, ostalim strateškim partnerima i NATO”.

„Radimo na tome da imamo sveobuhvatni proces i što širi konsenzus za transformisanje BSK-a i ona će biti multietnička snaga u službi svih građana Kosova”, dodao je on.

Tači je obećao i da će Kosovo nastaviti beskompromisnu borbu protiv terorizma, „blisko sarađujući sa SAD i ostalim partnerima”.

Dodao je da je ovo jedini način da se ojača dugoročni mir u regionu, navodi se u saopštenju.

Predsednik Kosova je rekao i da je put Kosova prema slobodi, nezavisnosti i izgradnji države pređen zajedno sa SAD.

Tači je izrazio zahvalnost kosovskog naroda na partnerstvu i stalnom prijateljstvu sa SAD.

„Put prema slobodi, nezavisnosti i izgradnji države prešli smo zajedno sa SAD. Sada smo u procesu oživljavanja težnji o učlanjenju Kosova u EU i NATO i ponovo, u tome je američko vođstvo nezamenjivo”, rekao je Tači.

Predsednik Kosova položio je danas venac u Kompleksu vojnog groblja u Arlingtonu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Deda Miloje- Strašni says:

  Eto nama spomenika Pensu na našem Kosovu koji će uskoro postati muzej spomenika američkih političara tačijevih prijatelja. Kosova republjik od danas postaje američka republjik u dijaspori, aljbanci postaju amerikanci. Oni u stvari već imaju jednu državu u svom sklopu koja se Albany. Naši političari biće kumovi u ovom pripajanju americi i konačnom miru, čak će i vojska da bidne pola-pola.

 2. bane says:

  Mali i Veliki Ubica se razumeju i bez reči. A mi nećemo da ratujemo, pa zbog toga predajemo svoj suverenitet na parče brže, što brže... pri tom odbijajući pruženu ruku sa istoka, kukavički, da se ne zamerimo Evropi. Raspadajući se trčimo ka unijaćenju, a kada stignemo na cilj, cilja neće više biti, a neće ni nas. Ostaće samo sramota zabeležena u istoriji, za nauk onima koji su umeli da opstanu.

 3. Meštrović says:

  Kako Pens hvali i liderstvo AV-a biće bar jedan spomenik i AV-u od tačija u znak saradnje i prijateljstva.

 4. punca says:

  Da li je Kosovo"oteto" ili izgubljeno" ili prodano ili izdano palo Klintonu u zagrljaj.Ta vlada - Vučić je Kosovo već predao sve ostalo je bla'bla'bla'bla....bajke" !KOSOVO JE OKUPIRANO".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *