ТАЧИ ОДУВАО ЛАЈЧАКА: Нема преговора ако их ти будеш водио!

TAČI ODUVAO LAJČAKA: Nema pregovora ako ih ti budeš vodio!

26 maja 2020

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.

„Lično ću se kao predsednik odazvati pozivima na samite koje bi vodili Merkel, Makron itd. Ali nemam volje da učestvujem u pregovaračkom procesu koji vodi Lajčak“, rekao je Hašim Tači prilokom posete kosovskoj privrednoj komori u Prištini.Istakao je da „ima potpuno poverenje u američko rukovođenje“, koje će po njemu „uspešno da zaključi dijalog“.

„Bez vodeće uloge Sjedinjenih Država, nema faktora koji te stvari pokreće. Svaka volja EU u tom pogledu je ohrabrujuća. Ali lično nisam u kontaktu sa Lajčakom i ne znam koliko su pregovori Lajčak-Kurti-Borelj odmakli. Pred nama su dva pregovarača koji dolaze iz zemalja koje nisu priznale Kosovo“, rekao je Tači.

Lajčak je od kako je imenovan za izalsanika EU za dijalog više puta razgovarao sa odlazećim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Tači je danas ponovio da je došlo vreme da se Kurti i, kako je naveo, njegova grupa suoče sa pravdom.

„Pre nego što razmisli o narednim koracima, Kurti i njegova grupa suočiće se sa pravdom. I on i drugi oko njega su ovih meseci prekršili i ustav i zakone“, dodao je Tači.

KOMENTARI3 komentara

  1. Istina says:

    Tači obriši suze, ne plači rus i kinez su jači... 😂😂😂

  2. Cp6a says:

    Kako sad pa to? A gde su onda sankcije i bombardovanje?

  3. test01 says:

    terorista tachi je americki igrac - zna on dobro ko ga je stvorio i ko moze da mu dodje glave !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *