ТАЧИ ОПЕТ НАСРЋЕ НА СРБИЈУ: „Београд престоница свих проблема и свих сукоба на Балкану!“

TAČI OPET NASRĆE NA SRBIJU: „Beograd prestonica svih problema i svih sukoba na Balkanu!“

28 aprila 2017

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je u intervjuu za švajcarski javni servis SRF da je Kosovo nezavisna država i da ima pravo da formira svoju vojsku, a Beograd je optužio da je faktor nestabilnosti u regionu.

„Beograd je prestonica svih problema“, rekao je Tači i dodao da „Srbija stvara konflikt širom regiona, dok Kosovo uživa prijateljske odnose sa okolnim zemljama“.

„Kosovo je suverena država i svaka suverena država ima pravo na vojsku“, navodi još Tači.

On kaže da je krajnji cilj Prištine pristupanje NATO-u, a da bez vojske ne mogu da učestvuju ni u NATO programu Partnerstvo za mir.

Tači kaže da je Kosovo dugo vremena čekalo da preduzme konkretne korake u tom smeru i da se to radi zbog očuvanja međunarodnih odnosa.

SRF prenosi da je vojni projekat jedan od mnogih koraka Prištine u političkoj borbi sa Beogradom i da se „očekuje da će protiv Srbije biti podignuta optužnica za genocid protiv Albanaca na Kosovu“.

KOMENTARI2 komentara

  1. arso says:

    Cela prica je kako Srbiju uvuci u rat, po nalogu Amerikanaca i raskomadati je. Posto nismo sa Rusima, igranka samo sto nije pocela. U Makedoniji za dvadesetak dana ima da prasti na sve strane, a kod nas 8000 Avganistanaca. Al sta je tu je.

  2. Istina says:

    Ovog Tačija ne mogu očima da gledam, ali što jest, jest, on je za ovog našeg, gospodin. Kad je Milošević prekardašio sa torturom, inflacijom, sankcijama, pljačkom naroda, otmicama, ubistvima,... znao sam da će se šiptari njega osloboditi, ali mi nećemo. Tako i bi.Miloševićevi naslednici nastaviše još crnje i gore.Ovi sad, svojom nesposobnošću, nesmotrenošću, primitivizmom, glupošću, ...više posla obavljaju za kosovske Albance više nego oni sami.Prosto im se nameštaju. Svim svetskim silama ugađaju, a opet smo u nemilosti svih tih sila.To retko ko može da postigne.Osnovna razlika između šiptara i ovih naših je ta što se oni bore za svoju državu i izboriše se, a ovi naši štogod urade ispadne na štetu naše države. A ovce i dalje pasu travu, daju mleko, meso i vunu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *