ТАЧИ ОТКРИО ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ: Да ли је све договорено?

TAČI OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE: Da li je sve dogovoreno?

17 maja 2018

PREDSEDNIK šiptarskog Kosova Hašim Tači rekao je da je na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini bilo reči o mogućnostima za konkretne i konstruktivne korake u predstojećem procesu dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, radi izgradnje dobrosusedskih odnosa, prenosi Radio Slobodna Evropa.

„Složili smo se da konačna faza dijaloga počne u bliskoj budućnosti uz posredstvo Mogerini i uz poršku SAD i svih država koje žele da pomognu. Ovo je nov momentum koji zahteva mobilizaciju svih snaga i energija političke scene, civilnog društva, medija na Kosovu. Ovo će biti veoma odgovoran proces“, rekao je Tači.On je dodao da će kraj dijaloga omogućiti priznanje Kosova od Srbije i članstvo u UN.

„Ovaj proces neće biti ni malo lak ni za Kosovo ni za Srbiju. Svesni smo da niko neće dobiti 100 odsto. Ali ono što je sigurno jeste da će i Kosovo i Srbija postizanjem ovog zakonski obavezujućeg sporazuma biti deo evropske porodice. Sačuvaće se teritorijalni integritet Kosova, suverenitet i radićemo maksimalno u evropskom duhu i u uskoj saradnji sa međunarodnim partnerima kako bi se ovaj proces okončao uspešno u skladu sa interesima građana Kosova i međunarodnih partnera“, kazao je Tači.

On je dodao da je takoreći siguran da će se proces završiti ‘win-win’ situacijom, odnosno da će i Kosovo i Srbija imati konkretnu evropsku budućnost nakon sprovođenja tog sporazuma i da se neće ugroziti ni jedna ni druga država, već da će se pronaći modaliteti dobrosusedske saradnje na osnovu evropskih principa i standarda i afirmativnije pozicije za kosovske Srbe.

On je zaključio da ovaj trenutak treba da se dobro iskoristi jer se ne dešava često da svetski centri povrate pažnju na Kosovo i Balkan.

Tači je novinarima rekao da je prethodno odvojeno razgovarao sa Federikom Mogerini i da je sastanak bio važan, veoma produktivan i da je bilo reči o evropskoj budućnosti Kosova, viznoj liberalizaciji, kao i o daljim koracima koje Kosovo treba da preduzme.

„Zajednička je konstatacija da je učešće Kosova na ovom samitu EU i država Zapadnog Balkana istorijsko za Kosovo, što podrazumeva konsolidaciju i afirmaciju Kosova u smislu jedne konkretne i sigurne evropske perspektive“, kazao je Tači.

KOMENTARI9 komentara

 1. PRVA LINIJA says:

  BUDE LI KRAJ DIJALOGA ZNACIO STOLICU U UN-u I PRIZNANJE NEZAVISNOSTI BICE TO TAKODJE KRAJ ONIH KOJI BUDU ISTO POTPISALI U IME SRBIJE...

 2. goran says:

  Cestitam Taciju i Vucku sto su postali Jevropljani, sada jos samo da postanu Marsovci napuste planetu Zemlju. Slobodan vam let.

 3. Miraš says:

  Secesionisti i dežurni davitelji Srbije: Slovenija, Hrvatska, šiptarsko Kosovo kad su nam postali svetli uzori te sada mi idemo za njima u EU kao poslednji slepci. Luda kuća Srbija naraavno mora imati i takvog vladara koji nas naravno drži u večno lobotomiranom, depresivnom i poniženom stanju, a da ni slučajno ne podignemo glavu i progledamo. Srpske žabe i babe, kad iskačemo iz lonca u kome nas tiho kuvaju?

 4. Za Srbiju says:

  Ustaj narode, jer ovo je kraj Srbije i srbskog naroda.

  • Velika Metla says:

   Za Srbiju,evo ih,samo što nisu! Da si ponudio koju šerpu od Ceptera javilo bi ih se najmanje milion! Ovako..............,mrka kapa!

 5. Za Srbiju says:

  Potpisujte Narodnu rezoluciju na sajtu Narodne rezolucije i izlazite na proteste!

 6. Bečki konjušar says:

  Da su ovako razmišljali naši preci Srbije ne bi ni bilo. Pa i u tursko vreme je bilo poniženja pa niko nije ništa potpisao niti se odrekao teritorije već se čekalo tri ipo veka i na kraju se oslobodili. Vreme je za ustanak.

  • Velika Metla says:

   BK,da su znali za kakvu bagru će se boriti ne bi repom mrdnuli!

 7. ljubisav says:

  Narodna Rezolucija!!!zadnji voz za spas!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *