ТАЧИ ОТКРИО ШТА СЕ ДЕШАВАЛО ТОКОМ ПРЕГОВОРА: Вучић је много тежак преговарач

TAČI OTKRIO ŠTA SE DEŠAVALO TOKOM PREGOVORA: Vučić je mnogo težak pregovarač

17 aprila 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je veoma težak pregovarač, izjavio je predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači u intervjuu za britanski Indipendent.

„Vučić je veoma teška osoba za pregovore, da imate dijalog sa njim“, rekao je Tači ali i dodao da niti je on birao Vučića za pregovarača niti ovaj njega, nego je to realnost. Tači kaže i da se Vučić dosta promenio od kada se prvi put pojavio u politici.Indipendent primećuje da se Tači suočava sa sopstvenim problemima jer Specijalni sud, osnovan 2017. godine u Hagu istražuje navode da su on i pripadnici takozvane OVK počinili ratne zločine, a na to Tači kaže da se ne ničega ne boji.

Britanski list konstatuje Tači je svestan tereta istorije na Balkanu. „Najveća prepreka je prošlost. međutim ako pogledamo široko u region, posebno nakon nedavnog sporazuma između Makedonije i Grčke, glavno pitanje, mislim da je sada naš red, na Kosovo i Srbiju, da postignemo mirovni sporazum. Na kraju krajeva, dijalog nema alternative. To je jedino rešenje“, smatra Tači i dodao da oni koji su se borili u ratu treba da razmišljaju o mirnoj budućnosti za naredne generacije, što je važno „i za nas i za Evropu“.

KOMENTARI4 komentara

 1. Cetnik says:

  Drzak, bezobrazan, bije se i uvek se prvi uvuce zapadnjacima od pozadi.

 2. petrovgrad says:

  Dve države ne mogu postojati ili će nestati Srbija ili Kosovo, pre će nestati Kosovo. Germani su naši hiljadugodišnji neprijatelji i cilj svih politika je da nestane Srbija, to što su naši privredni partneri, to ne znači da nam ne kopjaju jamu, govorim o zvaničnim političkim odnosima Nemačka i Srbije. To da će neki političar iz Srbije da potpiše nestanak Srbija, takvog Nemnci ne mogu naći. To nije prihvaćeno ni 1914, nije ni 1941 nije ni 1999, nije prihvatio ni Milošević, ni Đinđić obojica su platili glavom. Nisu prihvatili ni političari posle njih. To što bi prihvatili Kvislinzi, to nema značaj. Vučić ne pravi miting podrške u Beograd zbog prolupale opozicije. već zbog zapada, kako bi dao legimitet svojih odluka. Cilj je da pokaže Merkelovoj, da za odluku ima ogromnu podršku, a ne zbog komedijaša Sergeja ili lakardijaša i lelemuda Obradovića i ostalih.

 3. rodja says:

  kad sam bio mali, išao u osnovnu školu, školovao se po istočnom sistemu obrazovanja, na pročitani tekst, učiteljica je postavljala pitanje; šta je pisac hteo da kaže svojim tekstom? zaključujem sledeće: tonci bler i njegova "prelepa" žena, inače savetnici predsednika srbije, i tzv predsednika države kosovo, se igraju "dizanje rejtinga akterima pregovora". sve to objavljuje, ko će drugi, britanski Indipendent.

  • Nebeska Srbija says:

   Tacno tako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *