ТАЧИ ПОКРЕНУО СПЕЦИЈАЛЦЕ: Прешли су границу тзв. Косова!

TAČI POKRENUO SPECIJALCE: Prešli su granicu tzv. Kosova!

22 avgusta 2019

Dvanaestočlani kontingent tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) učestvovao je na multinacionalnoj vežbi objedinjenih kopnenih operacija u Nemačkoj, pod nazivom „Kombinovano rešavanje KSII“, prenela je KTV, na albanskom jeziku.

Specijalci tzv Vojske Kosova nalaze se na obuci u Nemačkoj gde ih za vojne akcije spremaju elitni pripadnici vojski Nemačke i SAD!Dvanaestočlani kontingent tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) učestvovao je na multinacionalnoj vežbi objedinjenih kopnenih operacija u Nemačkoj, pod nazivom „Kombinovano rešavanje KSII“, prenela je KTV, na albanskom jeziku.

Prema njegovim rečima ovi specijalci imaće dozvolu i da pucaju, a samim tim i da ubiju po nahođenju.

Svrha obuke izvedena je s ciljem obučavanja američkih regionalnih snaga na nivou brigade, u znak podrške ciljevima američke Evropske komande za saradnju i bezbednost, za utvrđivanje spremnosti sa NATO saveznicima i partnerima.

Vežba je počela 9. avgusta u bazi američke vojske Evrope (USAREUR) u Nemačkoj.

Tim KBS u ovoj vežbi, kako se navodi, podržava 1. oklopnu pešadijsku brigadu pešadijske divizije u oblasti komunikacije, osoblja, operacija kao i u oblasti praćenja i kontrole razvoja obuke.Tokom obuke, javio je RTK, sprovedene su stalne aktivnosti na postavljanju i premeštanju prenosnika po potrebi za podršku taktičkim operacijama 1. snaperskog bataljona i za saradnju sa kompanijom Charlie Communication Compani.

Podsetimo Kosovske bezbednosne snage (KBS), koje Priština planira da transformiše u vojsku, trenutno raspolažu sa oko 2.500 aktivnih pripadnika i sa oko 800 u rezervi.

(Alo)

KOMENTARI5 komentara

 1. Opet ja says:

  Ali zar, kako kaže naš predsednik, Nemci i Merkelova nisu naši veliki prijatelji....

 2. Pravda says:

  Zlikovci se spremaju za nove zlocine.

 3. Beli Orao says:

  Koljač oštri kamu a Srbin gleda mirno i sanjari o velikoj lovi i lijepom životu ,neradu kad uđe u EU , he he he samo sanjaj Srbine !!!

 4. persida says:

  Izgon Srba pocinje u reziji Putina, Vucica i Tacija. Slobodanka gleda i pije ladno pivo u Cikagu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *