ТАЧИ ПОСЛЕ пет минута прекршио договор из Брисела

TAČI POSLE pet minuta prekršio dogovor iz Brisela

25 januara 2017
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

Predsedniku lažne države Kosovo Hašimu Tačiju nije trebalo ni pet minuta da prekrši dogovor postignut na sinoćnjem sastanku sa premijerom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem!

Tači je odmah nakon završenih pregovora, na kojima je dogovoren nastavak dijaloga i smanjenje tenzija,za albanske medije izjavio da Srbija mora da prizna Kosovo!

Uprkos tome što je sinoć u Briselu, u prisustvu visoke predstavnice EU Federike Mogerini dogovoreno da se intenziviraju pregovori, kao i da se političari u Beogradu i Prištini ubuduće uzdržavaju od zapaljivih izjava i založe za smanjenje tenzija, Tači je to odmah prekršio.

Tači je posle razgovora na kojem su učestvovali predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić kao i kosovski predsednik Isa Mustafa, novinarima rekao, da se nada da su razgovori pomogli liderima Srbije da shvate da je „Kosovo nezavisna država“ koja ima svoje ustavne zakone i koja radi u skladu sa njima.

Na konstataciju novinara da je predsenik Srbije Nikolić tokom večeri već poručio da neće biti razgovora o priznavanju nezavisnosti Kosova Tači je rekao da misli da se sa priznavanjem nezavisnosti Kosova već počelo i to će se, kako je dodao, dogoditi „korak po korak kroz pregovore“.

Nastavio i danas: Srbija naoružava Srbe na severu KiM!Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači izjavio je danas da Srbija naoružava Srbe na severu, u okviru plana za podelu Kosova.

U intervjuu za albanski servis nemačkog radija Dojče vele, Tači je rekao da institucije Kosova imaju informacije da je u tzv. ruskom vozu, bilo oružja i pripadnika paravojnih formacija sa ciljem da uđu na Kosovo i da ga destabilizuju.

– Istovremeno, znamo za srpski plan za podelu Kosova i takođe znamo da Srbija naoružava Srbe na severu Kosova – rekao je Tači.

Za svoje tvrdnje Tači kaže da postoje dokazi da Srbija koristi model koji je Rusija primenila u Ukrajini.

– Šalju civile ali i ljude u uniformama na sever i naoružavaju Srbe vatrenim i drugim oružjem, kako bi bili spremni da se odbrane od navodnih albanskih napada – kazao je Tači.

On je pozvao kosovske Srbe da, kako je rekao, ne potpadnu pod uticaj i ne postanu žrtve nacionalističke politike Beograda, „koja je i ranije nanela veliki bol Srbima“.

– Umesto poziva iz Srbije na rat, pozivam kosovske Srbe na mir i dijalog. Umesto poziva na etničke i teritorijalne podele ja ih pozivam na učlanjenje u NATO i Evropsku uniju – kazao je Tači za Dojče vele.

Tači je rekao i da je tokom večere u Briselu bilo reči o uklanjaju zida na mostu u Kosovskoj Mitrovici kao i da je prištinska strana zatražila da se „srpske paralelne bezbednosne strukture“ uklone sa severa jer, one, kako tvrdi, krše bezbednost i sigurnost tog dela regiona.

– Mi smo ponovili i da oni koji su pokrenuli voz sa nacionalističkim motivima iz Srbije ka Kosovu ne bi trebalo da se ponašaju kao golubovi mira, već da se uzdrže od takvih akcija u budućnosti jer će Kosovo reagovati u skladu sa svojim zakonima – poručio je Hašim Tači.

On je dodao da je od Beograda na sastanku jasno zatraženo da se prestane sa manipulacijom srpskim narodom na Kosovu.

– To su naši građani i oni ne smeju biti zloupotrebljeni ni za jednan projekat aneksije i podele dela Kosova – poručio je Tači.

Na ovako očigledno kršenje tek postignutog dogovora najviših predstavnika Beograda i Priština, Evropska unija bi morala da reaguje, ali je neizvesno da li će se to i dogoditi.

Premijer Aleksandar Vučić tražio je od Federike Mogerini da javno reaguje i osudi neprofesionalno i neodgovorno ponašanje albanske strane, a ako se to ne dogodi, to će biti jasan znak da Albanci ne žele nikakav razgovor već da žele po svaku cenu da ugroze krhki mir i stabilnost, nezvanično se saznaje.

KOMENTARI2 komentara

  1. Pera says:

    Pa ko nam je kriv kada nasa vlast uopste razgovara sa siptarskim zverima. Svi vrlo dobro znamo da je on organizator zute kuce itd. Pre svega, sto nasa vlast ima sa svim zverima u eu ? Pa svi znamo da su ti evropski civilizovani narodi do juce, kidali meso rukama i pili alkohol iz volujskih rogova. Dal iko normalan moze poverovati da sa takvim odemonjenim divljacima se moze nesto ljudski dogovoriti !

  2. PFC says:

    Sa zmijama se priča samo na jedan način! Pravo u glavu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *