ТАЧИ ПОСТАВИО НЕПРИХВАТЉИВЕ УЛТИМАТУМЕ Србији за „компромис“!

TAČI POSTAVIO NEPRIHVATLJIVE ULTIMATUME Srbiji za „kompromis“!

28 novembra 2018

Samozvani kosovski predsednik Hašim Tači je sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Vašingtonu razgovarao o regionalnim pitanjima, a posle sastanka je izjavio da je ovo pravi trenutak za postizanje sporazuma sa Beogradom

– Postoji jedinstvena, potpuna podrška, zajednički zaključak je da je pravi trenutak, istorijski trenutak koji Kosovo i Srbija ne treba da izgube, da bi postigli konačni sporazum uz obostrano priznanje, promenu rezolucije 1244 i članstvo Kosova u UN – rekao je Tači posle sastanka, prenosi RTK2.

On je naveo da su Bela kuća, Trampova administracija i Bolton jasno istakli da će rešavanjem problema na Balkanu, uključujući zatvaranje jednovekovnog konflikta između Beograda i Prištine, kroz mirovni sporazum, i Evropa biti mirnija i snažnija.

KOMENTARI4 komentara

 1. Miraš says:

  Tači i Haradinaj zajedničkim snagama poslali su poruku Vučiću: Daj priznanje nezavisnog Kosova odmah bez pravljenja ZSO, a položaj preostalih Srba na Kosovu biće rešen kao što vidiš iz najnovijeg pokazanog tako što lako ćemo da ih proteramo. Nema "kompromisa" i nema ni ZSO po Briselskom sporazumu. Šiptarima uopšte ne treba ZSO kad ostatak Srba sa KIM mogu lako da pošalju u izbeglištvo u Srbiju.

 2. rodja says:

  "Tači je rekao, da je pravi trenutak, istorijski trenutak koji Kosovo i Srbija ne treba da izgube, da bi postigli konačni sporazum uz obostrano priznanje, promenu rezolucije 1244 i članstvo Kosova u UN". Jasno je to bilo S. Miloševiću, što je i rekao, da je to krajnji cilj šiptara, ma šta Srbi uradili u "znak dobre volje". Kauboji su shvatili da ni nakon 77 dana bombardovanja nisu postigli zacrtani cilj, te su brže bolje dogovorili primirje i rezoluciju 1244, koja im i danas predstavlja prepreku, i to dobru. Ne mogu se rešiti S Miloševića ni mrtvog, posle 12 godina njegovog ubistva. Kad je "veliki nato shvatio da će doživeti veliku sramotu" sa jednom malom Srbijom, koju ipak nisu pobedili, izvršen je državni udar i dovedena je na poslušnička vlast 2000 godine. Odzvanjaju još njegove reči, da je nato srbima odredio sudbinu Kurda. Gledajući oko sebe, srbi, primorani zbog egzistencije, odlaze sve više u strane zemlje, tražeći posao. No, i to će biti kratkog daha. Samo će kod švaba jedan dan osvanuti zakon, po kojima će se srbi morati vratiti otadžbini, koje neće biti. Tu će živeti muslimani iz arapaskih zemalja. Bićemo narod bez svoje države!!!

 3. Velika Metla says:

  Srbija neće kompromis! Kompromis je samo jedna od sledećih faza rastakanja Srbije! Oni koji Srbiji ne misle dobro žele kompromis! Ako Srbija pristane na kompromis eto Srbiji ratno žarište na jugu države i u Raškoj,a pogotovo u Vojvodini! NI PO KOJU CENU ne pristajati na kompromis!

 4. Vido_je says:

  Ova poseta i izjave tačija su poruka AV da ne sme da zaboravi šta je obećao onima koji su ga doveli na vlast!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *