ТАЧИ ПРЕТИ: Нема те силе која ће нас…

ТАЧИ ПРЕТИ: Нема те силе која ће нас…

31 јула 2018

Председник тзв. Косова Хашим Тачи изјавио је данас да нема силе која представнике те покрајине може да натера да разговарају о подели Космета.

„Као председник земље гарантујем да не постоји сила која нас може натерати да дискутујемо о подели Косова“, казао је Тачи на конференцији за медије која је у целости била посвећена финализацији дијалога о нормализацији односа Косова и Србије.Тачи је рекао да у последње време постоје бројне лажне вести о подели Косова и додао да су оне узнемирујуће.

„Радићемо да финални споразум буде у сагласности са уставним и законским решењима“, казао је Тачи и додао да то неће бити план Ахтисари плус, односно да неће бити решења која ће изаћи ван предлога за решење статуса Косова изасланика ОУН Мартија Ахтисарија.

Према њему дијалог ће бити закључен међусобним признањем две земље и могућношћу да Косово постане чланица Уједињених нација, НАТО и ЕУ.

Тачи се ангажовао за постизање јединства јер је, како је рекао, тамо где су донете заједничке одлуке, у Рамбујеу добили слободу а у Бечу независност.

Тачи је захвалио политичким партијама и цивилном друштву који су за наставак финалне фазе дијалога, док је позитивном оценио и расправу у Скупштини самопрокламованог Косова о дијалога две земље.

Оценио је и да се приближава тако потребан и неопходан консензус о дијалогу.

KOMENTARI5 коментара

 1. Velika Metla says:

  А од које сте силе побегли из србске покрајине 1999.године,је ли шлИХтаро? Само да вам наци-нато крене и ви ћете за њима! Колики сте јунаци показали сте 1999.године,кад сте побегли главом без обзира! Заборавили сте да се историја понавља,а ви балисти знате каква вам је историја била! Мада,биће да сте заборавили!

 2. Cirkus says:

  proradila Srbska krv! Nema podele Kosova i Metohije, takooo je. Srbska zemlja koju bi neko da Trampi za n e š t o! "Nešto" je državna tajna?

 3. JmBg says:

  Blef, radićeš ti kako ti se kaže... Nešto će od Kosmeta kako stvari stoje ipak ostati u Srbiji. Šiptarski deo kasnije može da se povrati, milom ili silom. Nešto kao španski rekonkvista... Ne ide Kosovo nigde. Samo ladno. Srbija u međuvremenu treba da teži društvu zemalja koje će joj takvu opciju omogućiti, kao što Turci praše Kurde tako da se dim vidi iz Bukurešta, a Ameri zvižduću i zagledaju si pertle na cipelama. Zarad jedinstva alijanse.

 4. milorad says:

  HAH ymija zamišlja da je piton, ali samo je obična belouška:) Ma nije čak ni to belouške su KORISNE zmije.Više mi dodje kao neki gušter, jeste gmizavac svakako:)

 5. joko says:

  2022 Republika Srpska Srbija i Kosovo bit će jedna Srpska država.Tako je tata reko a nije poznat po lažavinama i fantaziranju.Čika Putine oće li bit tako?OĆE!!!Eto reko sam vam ja.Samo se nemojte nervirati.Lagano i Albanci znaju da je tako i gaće im se tresu ali nada poslednja umire

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u