ТАЧИ ПРЕТИ: Нема те силе која ће нас…

TAČI PRETI: Nema te sile koja će nas…

31 jula 2018

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači izjavio je danas da nema sile koja predstavnike te pokrajine može da natera da razgovaraju o podeli Kosmeta.

„Kao predsednik zemlje garantujem da ne postoji sila koja nas može naterati da diskutujemo o podeli Kosova“, kazao je Tači na konferenciji za medije koja je u celosti bila posvećena finalizaciji dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.Tači je rekao da u poslednje vreme postoje brojne lažne vesti o podeli Kosova i dodao da su one uznemirujuće.

„Radićemo da finalni sporazum bude u saglasnosti sa ustavnim i zakonskim rešenjima“, kazao je Tači i dodao da to neće biti plan Ahtisari plus, odnosno da neće biti rešenja koja će izaći van predloga za rešenje statusa Kosova izaslanika OUN Martija Ahtisarija.

Prema njemu dijalog će biti zaključen međusobnim priznanjem dve zemlje i mogućnošću da Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija, NATO i EU.

Tači se angažovao za postizanje jedinstva jer je, kako je rekao, tamo gde su donete zajedničke odluke, u Rambujeu dobili slobodu a u Beču nezavisnost.

Tači je zahvalio političkim partijama i civilnom društvu koji su za nastavak finalne faze dijaloga, dok je pozitivnom ocenio i raspravu u Skupštini samoproklamovanog Kosova o dijaloga dve zemlje.

Ocenio je i da se približava tako potreban i neophodan konsenzus o dijalogu.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  A od koje ste sile pobegli iz srbske pokrajine 1999.godine,je li šlIHtaro? Samo da vam naci-nato krene i vi ćete za njima! Koliki ste junaci pokazali ste 1999.godine,kad ste pobegli glavom bez obzira! Zaboravili ste da se istorija ponavlja,a vi balisti znate kakva vam je istorija bila! Mada,biće da ste zaboravili!

 2. Cirkus says:

  proradila Srbska krv! Nema podele Kosova i Metohije, takooo je. Srbska zemlja koju bi neko da Trampi za n e š t o! "Nešto" je državna tajna?

 3. JmBg says:

  Blef, radićeš ti kako ti se kaže... Nešto će od Kosmeta kako stvari stoje ipak ostati u Srbiji. Šiptarski deo kasnije može da se povrati, milom ili silom. Nešto kao španski rekonkvista... Ne ide Kosovo nigde. Samo ladno. Srbija u međuvremenu treba da teži društvu zemalja koje će joj takvu opciju omogućiti, kao što Turci praše Kurde tako da se dim vidi iz Bukurešta, a Ameri zvižduću i zagledaju si pertle na cipelama. Zarad jedinstva alijanse.

 4. milorad says:

  HAH ymija zamišlja da je piton, ali samo je obična belouška:) Ma nije čak ni to belouške su KORISNE zmije.Više mi dodje kao neki gušter, jeste gmizavac svakako:)

 5. joko says:

  2022 Republika Srpska Srbija i Kosovo bit će jedna Srpska država.Tako je tata reko a nije poznat po lažavinama i fantaziranju.Čika Putine oće li bit tako?OĆE!!!Eto reko sam vam ja.Samo se nemojte nervirati.Lagano i Albanci znaju da je tako i gaće im se tresu ali nada poslednja umire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *