TAČI SE RUGA SRBIJI: Zabranjen ulazak takozvanog „oficira za vezu“ na KiM

TAČI SE RUGA SRBIJI: Zabranjen ulazak takozvanog „oficira za vezu“ na KiM

26 juna 2014

Hasim-Taci-3-12078327152Oficir za vezu Beograda sa Prištinom Dejan Pavićević izjavio je da je odluka kosovskih vlasti da mu zabrane ulazak na Kosovo i Metohiju gruba opstrukcija Prištine u implementaciji svega što je dogovoreno u Briselu i apelovao na EU i međunarodnu zajednicu da što pre reše taj problem.

„To se nikada ranije nije desilo. Ovo je prvi put i ja apelujem na EU i međunarodnu zajednicu da se ovaj problem što pre reši i da mi se omogući dalji nesmetan rad“, rekao je Pavićević Tanjugu.

On je rekao da će sutra ostati u Beogradu zbog konsultacija u vezi sa ovim problemom i dodao da će se na KiM vratiti u petak.

Kaže i da ova zabrana može samo da se posmatra kao onemogućavanje normalizacije odnosa Beograda i Prištine i njega kao oficira za vezu da nesmetano obavlja svoju dužnost.

Pavićević je objasnio da je jutros oko 9 sati pokušao da pređe administrativni prelaz Merdare i da mu je onemogućen ulaz na KiM pod izgovorom da dokument koji je imao nije validan.

„Taj dokument je dogovoren u Briselu“, naglasio je on i dodao da isti takav imaju i zamenik oficira i njegov vozač.

Takav dokument, dodao je, ima i njegov prištinski kolega u Beogradu Valjdet Sadiku.

„Briselskim sporazumom je predviđen i taj dokument i nesmetana sloboda kretanja i mogućnost da oficir za vezu ima normalnu komunikaciju. Jedno je to kada neko odbija da razgovara sa vama, a bilo je takvih slučajeva, a drugo je kada vam na administrativnoj liniji potpuno zabrane ulazak“, poručio je Pavićević.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je ranije danas ponašanje privremenih institucija samouprave u Prištini, koje su danas zabranile ulaz na teritoriju KiM oficiru za vezu Dejanu Pavićeviću.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, uskraćivanje ulaska na područje Pokrajine Dejanu Pavićeviću, koji se u trenutku incidenta nalazio u vozilu sa diplomatskim registarskim tablicama Misije EU, predstavlja grubo kršenje sporazuma koji su Beograd i Priština postigli uz posredovanje Evropske unije.
Na Srbiji trenira i takozvana država Kosovo

Redžepi: Imali smo svoje razloge da zabranimo ulazak

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da su prištinske vlasti „imale svoje razloge“ zbog kojih su Pavićeviću ulazak na teritoriju KiM.

„Mi smo procenili da tako treba da bude. Kada smo procenili tako nešto, onda mi znamo naše razloge“, rekao je Redžepi za prištinski portal „Indeksonlajn“.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. LJuba says:

    Jebo vam MATER IZDAICE Vučić i Dačić koji su pogazili i ono malo dostojanstva SRBA.Pregovarali su sa krvnikom i pogazili USTAV a farbaju nepismene a šlag na tortu je rukovanje sa fašistom Blerom koji je osuđen u Srbiji toliko nepoštovanje i nemanje obraza mogu da imaju samo ovi navodno srbi trebaih nabiti na k.....Turci su bili pametni.

  2. Istina says:

    Štaće on u autu sa dipolomanskim tablicama ako niste priznali Kosovo izdaice smrdljive....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *