ТАЧИ: Србија је већ признала независност Косова!

TAČI: Srbija je već priznala nezavisnost Kosova!

24 septembra 2015

Hasim Taci 34 4533Tači je, u intervjuu bečkom dnevniku „Prese“, naglasio da su nedavni sporazumi u interesu Beograda i Prištine, doprinose normalizaciji odnosa i ubrzavaju procese evropske integracije Srbije i Kosova.

Istovremeno je ocenio „da je Srbija de fakto već priznala da je Kosovo nezavisna država“.

– Svakog dana Beograd preduzima korake koji čine sve bližim zvanično priznanje Kosova – rekao je Tači.

Na pitanje da li je tokom sukoba na Kosovu mogao zamisliti da će jednog dana voditi razgovore sa Vučićem i Ivicom Dačićem, Tači je kazao da tada pregovori nisu bili zamislivi.

– Nikada ne bih ni pomislio da ću igrati u istom fudbalskom timu, kao što je bio slučaj u avgustu na Samitu o zapadnom Balkanu u Beču – rekao je Tači.
Kada je reč o Specijalnom sudu, Tači je naglasio da je njegovo uspostavljanje bio veoma škakljiv zadatak, i da odluka nije bila jednostavna, ali da je doneta.

To je, prema njegovim rečima, bila jedna međunarodna obaveza Kosova, a iako nije popularna, odluka je bila ispravna.

Upitan da li strahuje da će članovi njegove stranke postati meta suda, Tači je odgovorio da se ne radi o osobama, već o procesu, koju pruža šansu.

– Treba da pazimo na to šta će time dobiti zemlja. Ne bi trebalo sada diskutovati o imenima. Kosovo je odlukom da se uspostavi sud dokazalo međunarodnu zrelost – uveren je Tači koji je i lider Demokratske partije Kosova.

On naglašava da istorija ne može biti iznova pisana sudskim procesima, i podvukao da je Kosovo vodilo odbrambeni rat.

– Ne mogu dati garanciju da nije bilo, sa kosovsko-albanske strane, napada od strane ogorčenih ljudi. To se ne može, međutim, poistovetiti sa pokušajem genocida od strane Srba. Važno je da sada sve bude transparentno. Kosovo svakako nema šta da krije – ističe Tači.

Upitan da li postoji šansa da Rusija prizna Kosovo, Tači je ocenio da „Rusi ne mogu biti veći Srbi od samih Srba“.

– Sklopili smo sporazume sa Beogradom u cilju normalizacije odnosa. Zbog toga bi i Rusija trebalo da ima pozitivniji stav prema Kosovu i prizna našu nezavisnost. Želimo dobre odnose sa Rusijom. Međutim vidimo kao pretnju što Moskva želi da ima veći uticaj u regionu Balkana nego što je imala do sada. Što više vremena EU bude trebalo da primi region to će biti veća ta pretnja – kazao je Tači.

(pravda.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Istina says:

  Ako i nije SIGURNO HOĆE !!

 2. Lady Gaga says:

  Istino, neće Srbija priznati nezavisnost Kosova. Niti ijedan pravi Srbin. To će uraditi izdajnici. A njima ćemo suditi. Kosovo ćemo osloboditi. Šiptare istrebiti. Ili ti misliš drugačije?

 3. KIKI says:

  "Upitan da li postoji šansa da Rusija prizna Kosovo, Tači je ocenio da „Rusi ne mogu biti veći Srbi od samih Srba“. – Sklopili smo sporazume sa Beogradom u cilju normalizacije odnosa. Zbog toga bi i Rusija trebalo da ima pozitivniji stav prema Kosovu i prizna našu nezavisnost. Želimo dobre odnose sa Rusijom. Međutim vidimo kao pretnju što Moskva želi da ima veći uticaj u regionu Balkana nego što je imala do sada. Što više vremena EU bude trebalo da primi region to će biti veća ta pretnja – kazao je Tači.", ...rece ubica i ode da od muke pojede jedno poveliko vruce govno,jer mu ubrzo sleduje kraj...umire od straha cim mu se spomenu Rusi i njihov uticaj na Balkanu.AmeriKENJCI ce vas uskoro pustiti niz kanalizaciju,tacnije tamo gde i pripadate,GOVNARU smrdljivi.Znas ti dobro,smrdljivko jedan,da ce vas Rusi smazati za jedan dorcak,te sad kenjas kako zelite dobre odnose sa Rusijom.Ne racunaj na to...mi nismo ni zaboravili niti oprostili sve ono sto ste radili.Racun ce vam ispostaviti Rusija,pa ti gledaj sta ces i u koju misiju rupu ces da se zavuces,smrdljivi ubico.

 4. Ranko-Banja Luka says:

  Nakon 500 godina, 1912. Kosovo je oslobođeno za par dana. Srpska vojska je, anđelima vođena, ispravila stogodišnje nepravde.. ili se složio istorijski trenutak? Mi, kao nacija, skloni smo zaboravu. Ali, dok god ima ovakvih g@vana, kao što je ovaj šiptar, nećemo zaboraviti šta je naš zavjet, šta se mora uraditi. Mržnja svih tih šiptara, ustaša i balija je naš podsjetnik, da budemo dostojni naših slavnih predaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *