ТАЧИ: Тужићемо Србију за геноцид

TAČI: Tužićemo Srbiju za genocid

21 februara 2015

taci534535Kosovo će od Srbije tražiti „ratnu odštetu“ na temelju optužbi za genocid počinjen tokom rata 1998-99, izjavio je za tursku novinsku agenciju „Anadolija“ kosovski ministar spoljnih poslova i zamenik premijera Hašim Tači.

Prema njegovim rečima, Kosovo će se obratiti Međunarodnom sudu pravde (ICJ) kada proceni „unutrašnje i međunarodne okolnosti“.

„Srbija je neosporno počinila genocid na Kosovu. Imamo dokaze, imamo svedočanstva i ceo svet to zna“, kaže Tači koji je 1999. bio politički vođa Oslobodilačke vojske Kosova.

„No, kako Kosovo još nije deo UN-a, pokušavamo da pronađemo pravne temelje kako bi podigli tužbu protiv Srbije za genocid i to dokažemo međunarodnom pravosudnom sistemu“, rekao je Tači i podsetio da je većina najmoćnijih država sveta već priznala Kosovo, te da u skoroj budućnosti očekuja i ostala priznanja.

KOMENTARI5 komentara

 1. Zapadnjak says:

  Ovome smrdljivcu nije dosta što uzima novac od droge i oružja trgovine organima i belog roblja pa bi još nešto mukte,e nećeš vala,a nećeš ni doživeti da Kosovo bude republjik,garantovano!

 2. Nevena says:

  E sad bi ti rekla nesto onako, iz duse ali ne mogu, pre svega nekulturno je a takodje mi sigurno ne bi ni objavili komentar!!!

 3. SNS DEAD says:

  Ovo ništa nije čudno,glasali ste za Vučića pa uživajte....Tači mu je veći brat od nas samih,i treba da nas tuže i da nam uzmu još teritorije,i sve pare a vi braćo sedite kući i gledajte Vučića kako nas ubija temeljno....

 4. z-i says:

  Dobice srpsku kuru po turu

 5. Goran says:

  Izgleda da su se milioni zestoko osladili sudijama sto su nedavno presudili za Hrvatsku i Srbiju. Hrvatska je za tu avanturu platila 24 milijuna Eura a za srbiju neznam. Mislim da je to samo jedan od vidova izvlacenja novca od , realno govoreci novih porobljenih naroda da ne kazem ovaca , a oni koji taj posao pokrenu , naravno slijedi nagrada od vjerovatno 5-10% . jadno i zalosno :-(

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *