ТАЧИ ТВРДИ: Србија ће да нас ускоро призна и да коригује границу у Прешевској долини

TAČI TVRDI: Srbija će da nas uskoro prizna i da koriguje granicu u Preševskoj dolini

1 avgusta 2018

Kosovski predsednik Hašim Tači ponovio je danas za AP da je otvoren za raspravu o „korekciji granica“ sa Srbijom, ali ne za razmenu teritorija.

Tači je izjavio da je za njega takva podela „neprihvatljiva“, ali da bi Preševska dolina trebalo da postane deo Kosova bez obzira na to.– To što Srbija traži podelu Kosova neće biti uspešno. To je neprihvatljivo – tvrdi Tači.

AP navodi da je srpska vlada kao moguće rešenje istakla razmenu teritorija na osnovu toga gde su koncentrisani pripadnici etničke srpske i albanske manjine – severni kosovski region Mitrovice za Preševsku dolinu u Srbiji, mada nije jasno na šta se agencija poziva.

Navodi se da je Tači kazao da neće biti „podele, već korekcije granica“, sa mogućim uključivanjem Preševske doline u okvire Kosova.

AP navodi da se Tači nije izjasnio da li bi ona bila razmenjena za severnu Mitrovicu.

Navodi se da je Tači tokom intervjua bio odlučan u tvrdnji da će pregovori sa Beogradom, pod vođstvom EU i uz podrobno praćenje iz SAD, uskoro za rezultat imati međusobno priznanje dve strane.

– Ukoliko korekcija granice Kosova i Srbije i konačni sporazum o međusobnom priznanju bude postignuti, ukoliko je takav sporazum bilateralan i uravnotežen, što znači da je vin-vin za obe strane, onda protiv toga niko ne bi bio protiv – tvrdi Tači.

KOMENTARI3 komentara

  1. test01 says:

    Pa ovaj zlocinac samo govori ono na sta je siptar `vucici` vec pristao i na cemu radi - a rade na stvaranju velike albanije na racun Srpske vekovne teritorije. Problem Srbije nisu ovi zlocinci nego domaci kvislinzi koji su na vlasti!!!

  2. Miraš says:

    "Balkanizacija" tj. kasapizacija zemlje još uvek traje, a najverovatnije po nalogu Novog svetskog poretka. Manje je verovatno da bilo ko od domaćih političkih aktera priča to što priča iz svoje glave.

  3. slobo says:

    Pa oni ne da traze priznavanje Kosova nego traze jos teritorije I dobice jer ce im Vucuic dati to .On je vec to sve dogovorio kreten I onda pocinje da plasi narod I da ih ubjedjuje kako je to dobro za Srbiju.Srbija kao najveca republika u Yugi ce postat najmanja poslije yuge .A Siptari nece stati na tome to I budala zna .Poslije dolazi Sandjak pa Vojvodina tako da ako on bude predsjednik jos koju godinu Srbije nece biti nego beogradski pasaluk .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *