ТАЧИ ЗА НЕМАЧКЕ МЕДИЈЕ: Европа мора да реагује, Балкан је под утицајем Русије

TAČI ZA NEMAČKE MEDIJE: Evropa mora da reaguje, Balkan je pod uticajem Rusije

10 maja 2018

Hašim Tači je u intervjuu za nemački “Handelsblat“ govorio o ruskom i turskom uticaju na Balkanu, kao i o odnosima između Beograda i Prištine, optužujući Rusiju da utiče na Srbiju da ne potpiše pravno obavezujući sporazum, naglasivši da Evropska unija ne treba da toleriše “crne rupe“ na Balkanu, prenosi prištinski “Zeri“.Hašim Tači je u intervjuu za nemački “Handelsblat“ govorio o ruskom i turskom uticaju na Balkanu, kao i o odnosima između Beograda i Prištine, optužujući Rusiju da utiče na Srbiju da ne potpiše pravno obavezujući sporazum, naglasivši da Evropska unija ne treba da toleriše “crne rupe“ na Balkanu, prenosi prištinski “Zeri“.

“U odnosu na Rusiju, uticaj Turske na Zapadanom Balkanu je veoma mali. Sa Turskom imamo odnose u državnoj ravni, ipak, mi donosimo odluke u skadu sa EU i SAD. Prirodno, želimo da sačuvamo partnerstvo sa Turskom u cilju zajedničkih interesa. Nikada nećemo dozvoliti da Turska širi uticaj u našoj zemlji. Mi ne tolerišemo mešanje u naše unutrašnje interese.“, rekao je Tači, dodajući da je “zahvalan Nemačkoj za podršku našem putu i putu čitavog Zapadnog Balkana ka EU“.

(Vidovdan)

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  Šiptarče se razlajalo! Balkan pod uticajem Rusije??? Hahahahahahaha...................! Jeste baš,balije,vatikanoidi,šiptari,i ostali bašibozuk mLogo vole Rusiju! Srbija= Rusija,Rusija=Srbija! I to se neće nikada promeniti!

 2. Cetnik says:

  Baba evropa ti je prdnula u cabar, a americko pseto ce uskoro da podvije rep...

  • Cetnik says:

   Bolje bezi, dolazi veliki meda da te pojede za uzinu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *