ТАЧИЈА И ХАРАДИНАЈА одушевила вест из Вашингтона

TAČIJA I HARADINAJA oduševila vest iz Vašingtona

4 oktobra 2019

Imenovanje Ričarda Grenela za specijalnog izaslanika predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine pozdravili su Hašim Tači i Ramuš Haradinaj. Tači veruje da će Grenelovo imenovanje dovesti do mirovnog sporazuma koji bi mogao da rezultira srpskim priznanjem Kosova.

Tači je na Fejsbuku objavio da je imenovanje Grenela još jedan dokaz da SAD stoje uz Kosovo na svakom važnom koraku.

„Sada smo još sigurniji u proces dijaloga i u priliku da postignemo priznanje od Srbije i članstvo u Ujedinjenim nacijama i tako dovršimo međunarodnu konsolidaciju naše države. Ovo je dobra vest za region kao i za sve one koji su posvećeni održivom miru, razvoju i boljem životu svih zemalja Jugoistočne Evrope“, napisao je Tači na Fejsbuku.

Povodom imenovanja Grenela oglasio se i Haradinaj. On je na Fejsbuku napisao:

„Radićemo zajedno na bezuslovnom dijalogu kako bismo postigli međusobno priznanje u postojećim granicama.“

KOMENTARI2 komentara

  1. opet ja says:

    Za priznanje im ne treba Grenel, jer već imaju Vučića koji na sve načine pokušava da nam proturi prznanje Kosova kao jedino rešenje. Samo to priznanje nekad pokušava da provuče kroz "razmenu teritorija", a nekad samo preti da ako ne prihvatimo bilo šta izgubićemo sve.

  2. Borko says:

    Šiptari oduševljeni??? Pa za par meseci još pet zemalja povlači priznanje. Onda u narednih godinu ipo to će uraditi i Češka i Italija pa slede Madjarska itd... Oni su izgubili tlo pod nogama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *