ТАЧКА ПРЕЛОМА ЗА СРБИЈУ: Или ћемо набавити С300 и МИГ-ове или нам следи нова Олуја

TAČKA PRELOMA ZA SRBIJU: Ili ćemo nabaviti S300 i MIG-ove ili nam sledi nova Oluja

5 avgusta 2017

Ofanziva američke „duboke države“ na Balkan (čitaj Srbiju, odnosno Rusiju) i vezivanje ruku Donaldu Trampu, jasan su znak da bi SAD mogle ponovo da zapale nova žarišta na ovim prostorima.

Upravo zbog toga, minut je do 12 za Srbiju da nabavi naoružanje iz Rusije, koje će je posle dugo vremena ponovo napraviti državom. U suprotnom, mogli bismo lako da dođemo u situaciju da srpski narod ponovo doživi nove pogrome kao što je to bila „Oluja“ 1995. godine.

Da se to više nikada neće dogoditi, više puta je obećavao Aleksandar Vučić. Nažalost, od već kaparisanih aviona iz Rusije, PVO sistema i tenkova, kao i najavljenih S300 raketnih sistema i dalje nema ništa, a predstavnici države sve ređe govoro o ovoj temi.

U isto vreme svedoci smo pritisaka Amerike na Beograd oko „otvaranja dijaloga o Kosovu“, čime nastoje da finiširaju svoju verziju geopolitike na Balkanu, a ona podrazumeva neutralisanje političkog uticaja Rusije i ekonomskog prisustva Kine.

I baš tu se nalazi prelomna tačka za Srbiju, iz koje proizilazi opstanak države Srbije, sprečavanje novih „Oluja“ i nastavak borbe za Kosovo i Metohiju.

Narednih godinu dana daće odgovor na pitanje – da li će Srbija po naredbi okrenuti leđa Rusiji i Kini, stati uz „američki deo Evrope“, puzajući pokucati na vrata NATO pakta i prokocakti i ovo malo šansi za opstanak i razvoj ili će u poslednjem trenutku postati država sa vojnom silom kojoj Vašington neće moći tek tako da preti novim žarištima i progonima srpskog stanovništva?

Da bi se odigrao ovaj drugi scenario, neophodno je da Srbija što pre nabavi neophodno naoružanje iz Rusije i Belorusije, ali i da zvanična Moskva postane svesna toga da će u geopolitičkoj borbi za interese na Balaknu morati mnogo više da se potrudi.

KOMENTARI5 komentara

 1. Miroslav says:

  Oluja je dogovor Tuđmana i blente Slobe. Krajina je poklon Hrvatskoj da bi se Bosna podelila između Srbije i Hrvatske. Dakle, Krajina je pala dogovorom. Sad sve zavisi šta se dogovorio izdajnik Vučić sa svirepim zapadnjacima. Ako je sve dogovoreno onda će Srbi preko karpata negde u Rusiju da pređu.

 2. goran says:

  Za Srbe je najbolje da peske krenu u Nemacku, na granicu nekoliko miliona ljudi, pa nek vide Nemci sta ce. Srbija ionako nije srpska odavno. Krenimo u osvajanje Nemacke koja i jeste nasa kolevka. Proucite istoriju Luzickih Srba, pa ce Vam biti jasnije.

 3. Mlax says:

  Ulaskom CG u ,,NATO,, USA I EU su zavrsile sa izbacivanjem Rusije sa Balkana.Rusija nema izlaz na toplo more u Cg I za nju je Balkan izgubljen.Rusi imaju svoju bazu u Siriji I u Kaljiningradskoj oblasti su smestili raketne sisteme kojima mogu da ,,Spale,, celu Zapadnu Evropu.U ovom trenutku Rusiji Srbija neznaci apsolutno nista jer im je odbrana baze u Siriji tema no.1.Od migova I S300 nema nista I to je sada svima jasno,osim u slucaju da EPS I Telekom ,,prodaju,, Rusiji tek tada ce Rusija imati interesnu sferu u Srbiji.

 4. Barakuda says:

  Ovi migovi i S300 su ista priča kao i južni tok ! Sve samo da se ne dignemo na noge 1

 5. Dean says:

  Amerika je Srbiju več više puta napravila idijotom a najviše Na Kosovu! Američki sistem je PODMITI, SMESTI KAZNENO DJELO ILI SMAKNI pojedinca koji ti treba iz političkih ili drugih krugova da bi tako uspostavili sojo diktaturu u nekoj državi!!!!!! Korupcijom če Srbija i dalje klečati pred zapadom i dalje polaziti na LAŽIRANE IZBORE koje ti isti namještaju bezbroj puta u bezbroj država!!!!! SVIDJELO SE NAMA I VAMA ILI NE, DEMOKRACIJA NE POSTOJI NIGDJE NA OVOM PLANETU!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *