TADIĆ: I Dačić mora da snosi odgovornost

TADIĆ: I Dačić mora da snosi odgovornost

22 juna 2014

1-Boris-TadicBivši ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić mora da snosi odgovornost zajedno sa smenjenim načelnicima policije za loše rezultate,kaže lider NDS Boris Tadić.

„Ako su smenjeni čelnici krivi za loše rezultate, neverovatno je da se ignoriše odgovornost Dačića“, rekao je Tadić za dnevni list „Blic“ od nedelje.

„Dok Dačić ne snosi odgovornost, (predsednik Srbije Tomislav) Nikolić skandalozno izlazi izvan svojih zakonskih ovlasćenja tražeći smenu načelnika policijskih uprava, što je posao ministra (Nebojše) Stefanovića, koji je verovatno okupiran aferom oko doktorata propustio da obavi svoj posao“, rekao je Tadić

On je kazao da bivši ministar policije, a sadašnji ministar spoljnih poslova, nije reformisao Ministarstvo unutrašnjih poslova tokom šest godina koliko je bio na njegovom čelu.

Bivši predsednik Srbije ocenio je sumnjivim način na koji se policiji predao Darko Šarić, kome se sudi za šverc droge i pranje novca, i dodao da bi Šarićeve saradnike trebalo tražiti „ne samo među onima koje pominje, i ne samo u Srbiji“.

Prema Tadićevim rečima, borba protiv kriminala je stala u odnosu na ono što je učinjeno 2012. godine pod vođstvom njega i Miodraga Rakića, kada je postignut „svetski rekord u zapleni narkotika“.

Upitan da li nešto zamera premijeru Aleksandru Vučiću, Tadić odgovara da mu zamera „ogromnu potrošnju energije na medijsku prezentaciju politike u okolnostima kada je ekonomija zemlje po svim parametrima u potpunom kolapsu“.

Tadić je dalje naveo da je „sudar sa medjunarodnim institucijama kao što je OEBS krajnje izlišan i štetan po Srbiju“.

Prema Tadiću, premijer i Vlada su odgovorni za vrlo tešku političku atmosferu u Srbiji koju svi gradjani osećaju.

Prema Tadiću, u Vojvodini su potrebne promene zbog političke krize koja onemogućava rešavanje gorućih ekonomskih problema pokrajine.

„Rekonstrukcija podrazumeva promene unutar postojeće koalicije, a ulaskom NDS imali bismo proširenu koaliciju“, rekao je Tadić.

„Naš ulazak u vladu (Vojvodine) zavisi od toka pregovora i spremnosti drugih stranaka na prihvatanje i naših načela, ali i zajedničkih ciljeva“, zaključio je Tadić.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *