Tadić pravi novu stranku

Tadić pravi novu stranku

23 januara 2014

Boris Tadić - youtubeBoris Tadić ne odustaje! Dan pošto je doživeo svojevrstan debakl na sednici GO DS-a, u subotu uveče u Novom Sadu počasni predsednik demokrata Boris Tadić održao je sastanak sa članovima GO koji su ga podržali, odnosno oni koji nisu glasali za izveštaj o radu aktuelnog predsednika demokrata Dragana Đilasa.

Prema saznanjima Naših novina, Tadić je sa najvernijim pristalicama sastanak održao u prostorijama nevladine organizacije na Zvezdari, a glavna tema bila je priprema za preuzimanje stranke posle beogradskih izbora. Na sastanku je bilo reči i o tome da ako ne prođe kao kandidat na Izbornoj skupštini DS-a za predsednika stranke, za koju se očekuje da će biti održana posle izbora u Beogradu, sa članovima stranke koji ga podržavaju oformi svoju stranku.

„Tadić je ubeđen da će Đilas izgubiti na beogradskim izborima i ukoliko do toga dođe siguran je da će mu to biti glavna povratna karta za predsednika DS-a. Drugim rečima, siguran je da će na Izbornoj skupštini stranke koja se planira posle izbora u Beogradu on ponovo preuzeti DS. Ukoliko ipak do toga ne dođe, Tadić ima spreman plan da oformi svoju stranku“, tvrdi izvor blizak Tadićevoj struji.

Članovi bivše vlade koji su u Tadićevom taboru, a koje predvodi Slobodan Homen, vrše pritisak na bivšeg predsednika kako bi što pre preuzeo DS ili formirao svoju stranku i omogućio im brzi povratak na vlast.

„Nemačka jedna od država koja bi Tadića vrlo rado videla ponovo u političkim vodama. Ovih godinu i nešto, koliko je odsustvovao sa političke scene, Tadić je imao više sastanaka sa članovima vodećih nemačkih stranaka i od njih je dobio jasnu poruku da bi ga vrlo rado ponovo videli na političkoj sceni Srbije“, tvrdi sagovornik.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *