Tadić: Rekonstrukcija Vlade je kao ‘španska serija“, razumem Vučića

Tadić: Rekonstrukcija Vlade je kao ‘španska serija“, razumem Vučića

19 jula 2013

Boris TadićPočasni predsednik Demokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić je rekao da rekonstrukcija Vlade Srbije djeluje kao “španska serija“, istakavši da razume Aleksandra Vučića, jer se i on nalazio u sličnoj situaciji, te dodavši da sve posmatra s osmehom, navodi “Glas Srpske“

Tadić je, tokom privatne posete Banjaluci, razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, istakavši da bi odnose Republike Srpske i Srbije trebalo produbiti, kao što je potrebno da se jačaju veze i nacionalne institucije bez kojih nema postojanja srpskog naroda.

“Uvek mi je značajno da se nastavlja saradnja RS i Srbije i posle jedne, druge, treće Vlade. To znači da smo postavili dobre temelje. Važno je graditi nacionalne institucije, a to nije moguće bez saradnje RS i Srbije“, istakao je Tadić.

Dodao je da i u RS i u Srbiji, kao i u regionu, nedostaju investicije, radna mesta, sugerišući sadašnjim vlastima da fokus stave na to pitanje. O trenutnoj saradnji Banjaluke i Beograda, Tadić je rekao da lično prijateljskih relacija između zvaničnika RS i Srbije nema kao što je to ranije bio slučaj, ali da ih treba izgrađivati i da se on u to ne bi mešao. On je najavio i posetu Sarajevu, Mostaru, Crnoj Gori, Sloveniji.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *