ТАЈАНСТВЕНА СМРТ РУСКОГ ДИПЛОМАТЕ: Нађен мртав на плочнику недалеко од амбасаде у Берлину!

TAJANSTVENA SMRT RUSKOG DIPLOMATE: Nađen mrtav na pločniku nedaleko od ambasade u Berlinu!

6 novembra 2021

SLUŽBENIK ruske ambasade u Berlinu je pre dve nedelje pronađen mrtav nedaleko od ove zgrade.Nemački magazin „Špigl“ objavio je da je on bio ruski tajni agent, pozivajući se na bezbednosne izvore.

Telo muškarca (35), zaposlenog na poziciji drugog sekretara Ambasade Rusije od leta 2019. godine, nađeno je 19. oktobra, oko sedam sati ujutru, na trotoaru ispred zgrade u kojoj je diplomatsko predstavništvo, u rejonu „Berlin-Centar“. Berlinska policija se tim povodom nije oglašavala.

Bezbednosni izvori rekli su za nemački magazin da „nije poznato kako je muškarac za kog veruju da je bio pripadnik ruske službe FSB pao i šta je uzrok njegove smrti“. Ambasada Rusije nije dozvolila autopsiju, navodi „Špigl“. Iz Ambasade su rekli da je reč o „tragičnom incidentu“ koji ne žele da komentarišu iz „etičkih razloga“.

Portparol nemačkog ministarstva spoljnih poslova rekao je na redovnoj konferenciji za novinare, da je upoznat sa smrću ruskog diplomate u Berlinu, ali da ne može da iznese detalje. Nemački mediji javljaju da je „čovek najverovatnije pao sa nekog od viših spratova kompleksa ambasade, te da pokušaji da se reanimira nisu urodili plodom“.

Žrtva je nemačkim bezbednosnim organima poznata kao srodnik visokorangiranog službenika Drugog direktorata tog Biroa. To odeljenje je u Rusiji između ostalog zaduženo za borbu protiv terorizma i zapadne obaveštajne službe ga povezuju sa takozvanim ubistvom u ZOO-vrtu, kad je leta 2019. godine u Berlinu ubijen jedan Gruzin u egzilu.

Posmrtni ostaci žrtve već su prebačeni u Rusiju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *