„ТАЈМС“ УЗНЕМИРИО БРИТАНЦЕ, У СЛУЧАЈУ СУKОБА СА РУСИЈОМ, ЛОНДОН ЋЕ ИМАТИ МУНИЦИЈЕ ЗА ДВА ДАНА! Почиње ноћна мора британских војника?!

„TAJMS“ UZNEMIRIO BRITANCE, U SLUČAJU SUKOBA SA RUSIJOM, LONDON ĆE IMATI MUNICIJE ZA DVA DANA! Počinje noćna mora britanskih vojnika?!

7 jula 2022

Ako Velika Britanija uđe u vojni sukob sa Rusijom, imaće dovoljno granata samo za dva dana, piše novinar Edvard Lukas u tekstu u listu Tajms.– Noćna mora za svakog vojnika dolazi u britanske oružane snage u slučaju rata sa Rusijom. Detalji su visoko poverljivi, mada verovatno nisu za Ruse. Ali ukupna slika je mračna i jasna: Britanija nema dovoljno opreme da izvrši svoj glavni vojni zadatak. Prošle nedelje, na konferenciji o kopnenom ratovanju, rečeno je da ćemo pri uobičajenoj ruskoj brzini vatre ostati bez municije a artiljerijskih granata imaćemo za samo dva dana – rekao je on.

Prema Lukasu, Britanija može da se nada samo američkoj pomoći.

– Kada nam nestane konvencionalne municije, između nas i poraza će stati samo pojačani Amerikanci ili nuklearno oružje – rekao je novinar.

Istovremeno, dodao je, u Rusiji znaju da su „decenije samozadovoljstva i smanjenja troškova doveli do toga da su britanske oružane snage loše opremljene“, što je značajan problem za London.

Autor je podsetio da je poslednji put Velika Britanija izvela veliku oklopnu vežbu pre više od 20 godina – u Omanu 2001. godine.

Problemi koji su tada identifikovani sa pouzdanošću opreme i dostupnošću rezervnih delova, goriva i drugih materijala od tada su se samo pogoršali, zaključio je Lukas.

Prošle nedelje bivši načelnik britanskog generalštaba general Ričard Denat rekao je da je vojska u užasnom stanju: nema dovoljno borbenih vozila, artiljerije, PVO opreme i drugih vrsta naoružanja.

U tom kontekstu, London nastavlja da isporučuje oružje Ukrajini, snabdevajući je protivtenkovskim bacačima granata, oklopnim vozilima, protivvazdušnim sistemima, artiljerijom velikog dometa, raketama zemlja-brod i bespilotnim letelicama.

Pored toga, britanske vlasti su izdvojile 1,3 milijarde funti za podršku režimu u Kijevu.

Moskva je sa svoje strane više puta govorila da snabdevanje zapadnim oružjem samo produžava sukob u Ukrajini, a transport oružja postaje legitimna meta ruskih trupa.

(Informer)

KOMENTARI11 komentara

 1. Naivko says:

  Ovaj novinar je neki MI-6

 2. Rista Bre says:

  Lažu! Ima nebrojeno razloga, pretpostavki i nagađanja zašto lažu i ne pada mi na pamet da naveliko razmišljam zašto. Prvo, to Zapadu i nije baš neki veliki problem, jer imaju više fabrika za metkove nego kravetine, nafte i "fertilajzera", samo ne prave jer im ne treba. Ali ako zatreba...Drugo, gde oni to misle da razmene "vatru" sa Rusijom? Pa nije Rusija pala smarsa da napadne atomsku silu ma kako malu. Treće, Ako misle to da urade u Ukrajini, NEĆE sigurno, jer i Rusija ima atomke. To je u suštini bacanje britanskih eksera u oči, mada ne znam kome. Verovatno su britanski liberali rešili da opljačkaju britance do gole kože pa ih polako spremaju. Uzeće im sve što imaju u bankama i pod jastucima za naoružavanje protiv svemirske sile Rusije. Ne brinite, napraviće oni od Rusije i silu iz druge galaksije samo da otmu pare narodu. Naravno, došli i njihovi narodi na red nažalost, jer najveći deo sveta se polako povlači iz njihovih kandži. Osete oni to još kako. Će dođe Robin Hud, samo ovog puta on neće ući čak ni u priče, jer većina britanaca niti je u stanju ni da se bori niti bi hteli, sve dok ne bude kasno. Doduše, već je kasno. Liberali su organizovali vojsku i policiju na Zapadu tako da ih plaćaju, treniraju, ispiraju ko kiso kupus a sve zato da bi bili sigurni ratnici čak i protiv svojih keva. Svi ti zapadni "službenici" bi ubili i mamu svoju za janki dolar. Na zapadu ne može doći do revolucije ni pod razno. Osim naravno u Španiju i slične klovnove. Ako im zatreba, neka pitaju saudijce i ostale američke podrepaše(bar do danas) da im pozajme malo svega jer su oni magacini i starog i novog naoružanja amerike. Saudijci su između ostalog i najveća svetska deponija američkih tenkova. Lepo se vidi da je to sve pre svega da bi opljačkali sada i svoje narode.(Galimatijas od jezičkih pravila, ali eto, desi se kad te mrzi da ukrašavaš)

  • Rostand says:

   Naravno da lažu sve u šesnaest,ali nema tu za Rusiju ozbiljne opasnosti.Opasno je za nas,jer su pirgavi gadovi dosad dovukli oko dvije hiljade sasovaca u yebenu Bih,a zna se i protiv koga.Stara priča,kad pirgonje i bubašvabe ne mogu ništa Rusima ajmo malo iživljavanja na Srbima.Mamu vam yebem,ima da platite za sve.

 3. Filip says:

  Nije valjda

 4. RASPUCHIN says:

  Prvo , municija vam neće ni trebati jer će sve biti gotovo za dva sata a ne dva dana. Drugo , tekst je pomalo nebulozan jer se artiljerija i pješadijsko naoružanje koriste u bliskoj borbi a to bi imalo značiti da : ili će se Rusi iskrcati na ostrvo (što će prije biti) ili će pirgavi krenuti pješadijom na Rusiju (što je nemoguće). I treće , nekako ne vjerujem u tu priču o municiji za svega dva dana. Ima te municije poprilično a slična priča dolazi i iz švabenlanda koji je naoružan do zuba.

 5. doktrina soka says:

  Glavni tajnik OPEC-a Mohammed Barkindo umro je u 63 g.U Nigeriji.

 6. ko says:

  Netreba im ni metak jer nece imati kad da ga ispale.

 7. ostrogorski says:

  Imaju pirgavi dovoljno municije da, nacija kao celina, izvrši kolektivno samoubistvo. Ekonomičan i racionalan pristup problemu - jedan metak po glavi Engleza. A ako nekima ne uspe suicid - naći će se dosta poverilaca da ih, iz pukog altruizma, prikolje.

 8. Branko says:

  Ne brinite neće vam ni trebati popićete Sarmat ili nešto slično i ćao.

 9. persida says:

  Nece biti rata ni dva dana, cim padne Sarmat stvar je zavrsena. Sacekajte malo, prepotentni Englezi.

 10. Gagi says:

  Verujem ovoj izjavi. Toliko su njihovi vojni strucnjaci planirali da se bore ovi sareni gejevi na stiklama. Dva dana je optimalni rok.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *