Тајна хрскаве сланине

Tajna hrskave slanine

17 maja 2018

Bilo da vam je potrebna za salatu, sendvič ili je koristite kao samostalno jelo, slaninu možete pripremiti na nekoliko načina.

U tiganju – Rasporedite kriške slanine po tiganju, stavite ga na šporet, pa tek onda povećajte temperaturu do srednje ka nižoj. Uskoro slanina počinje da pušta mast. Kad počne da cvrči, uzmite hvataljku i prevrnite slaninu kako bi se jednako ispekla i na drugoj strani. Slobodno nekoliko puta prevrnite svaki komad kako bi postala hrskava. Kad je slanina gotova, stavite je na papirni ubrus kako biste se oslobodili viška masti. Za nežniju teksturu i manje prskanja, možete dodati malo vode u tiganj.

U rerni – Ovaj način je lak, nema potrebe da pazite ni da prevrćete, sve što treba da uradite je da zagrejete rernu na 200 stepeni, slaninu rasporedite na aluminijumsku foliju i nakon pola sata dobićete slaninu sa zlatnom, hrskavom koricom. Jedino o čemu treba da vodite računa je da lepo poređate slaninu, bez pretrpavanja, da bi se svako parče lepo ispeklo.

U mikrotalasnoj – Odličan metod kad vam je potrebno samo nekoliko komada za sendvič ili salatu je da slaninu zapečete u mikrotalasnoj. U tanjir stavite nekoliko slojeva papirnog ubrusa, barem četiri, rasporedite slaninu i prekrijte sa još dva sloja ubrusa. Na visokoj temperaturi zagrevajte minut, proverite slaninu i ako je potrebno, uključite mikrotalasnu na još pola minuta.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *