Tajna iz JNA na aplikaciji

Tajna iz JNA na aplikaciji

24 avgusta 2013

2013-08-24-12-49-13--13649285291571267892Aplikacija „JNA kuvar“, koja se može naći na App store, donosi više od stotinu strogo čuvanih originalnih recepata podeljenih prema kategorijama za optimalno balansiranje svih dnevnih nutritivnih potreba – uz savete za pripremu i kombinovanje pojedinih jela.

Pre 25 vekova, kineski general i vojni strateg Sun Tzu je u svom Umeću ratovanja zabeležio da „kada vojska hrani konje žitom, kolje stoku zbog mesa i kada vojnici ne kače kotlove iznad logorske vatre jer se ne nameravaju vratiti u šatore – tada znajte da su spremni i umreti u borbi“, piše Gadgeterija, a prenosi portal seebiz.eu.

Danas već i stražari pored Prizrena pevaju da je JNA na vrhuncu svoje snage bila četvrta najmoćnija vojna sila Evrope, velikim delom zahvaljujući više od 600.000 vojnika koji su u svakom trenutku bili spremni odbiti tuđe i nikome ne dati svoje.

Ne čudi zato što je zbirka recepata, prema kojoj su kantine od Đerdapa sve do Triglava posluživale više od 1,8 miliona obroka dnevno, bila jedna od najčuvanijih vojnih tajni.Upravo ovako tvorci aplikacije, Krunoslav Koprivnjak koji je odgovoran za ideju i koncept, i Nikola Šubić koji je odradio dizajnerski deo posla, kao i neimenovana grupa indijskih developera, opisuju JNA kuvara.

Aplikacija na jednom mestu donosi više od stotinu originalnih recepata iz JNA, savete za njihovu pripremu, sadrži generator šoping liste namirnica za svaki od pojedinih recepata, a komponenta aplikacije je i srpsko – hrvatski, odnosno hrvatsko – srpski rečnik osnovnih pojmova.

Aplikaciju JNA kuvar možete se preuzeti iz App store-a po ceni od 1,99 dolara.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *