TAJNA TREĆEG RAJHA – Hitlerova saputnica Eva Braun bila je Jevrejka?

TAJNA TREĆEG RAJHA – Hitlerova saputnica Eva Braun bila je Jevrejka?

5 aprila 2014

Hitler--Eva-Braun-800_620x0Dugogodišnja ljubavnica i saputnica nacističkog vođe, sa kojom Adolf Hitler venčao 29. aprila 1945, nekoliko sati pre navodnog samoubistva u berlinskom bunkeru, poreklom je Jevrejka. To je pokazao DNK test uzorka kose pronađenog na četki koju je Eva Braun koristila.

Testiranje je urađeno za potrebe dokumentarca DNK mrtvih slavnih“, koji će biti prikazan na britanskom Channel 4. Kako piše Jutarnji.hr, četku s njenim inicijalima pronašao je američki vojni obaveštajac Pol Ber na kraju Drugog svetskog rata 1945. u Hitlerovom alpskom odmaralištu Berghof u Bavarskoj. Forenzičari su u uzorku kose pronašli posebnu sekvencu unutar mitohodrijskog DNK, što se nasleđuje ženskom linijom, kao što se, Jevrejstvo prenosi preko majke.

Fotografska pomoćnica Eva Braun se kao 17-godišnjakinja zaljubila u 23 godine starijeg Hitlera, koji je naredio ličnom sekretaru Martinu Bormanu da istraži njenu porodicu. Evu je porodica poslala u katoličku školu, kako bi pokazali da su „Arijevci“ i da nemaju veze sa Jevrejima. Bormanova istraga je tako pokazala da Braunovi nemaju jevrejske pretke, što je otvorilo vrata vezi sa nacističkim firerom kada je Eva napunila 20 godina.

Međutim, kako se Hitler bojao da bi njihova veza mogla da naškodi njegovom javnom imidžu, Eva je boravila u planinskom odmaralištu u Berghofu.

Sin Amerikanca Bera, koji je uzeo četku, prodao ju je trgovcu antikvitetima, koji je izdvojio kosu i prodao je trgovcu kosom Džonu Reznikofu. Voditelj dokumentarca DNK mrtvih slavnih Mark Evans kupio je osam dlaka za dve hiljade dolara i poslao međunarodnom timu forenzičara na analizu.

Kako su u 19. veku mnogi Jevreji Aškenazi u Nemačkoj prešli u katolicizam, moguće je da Eva Braun nije uopšte znala za svoje poreklo, pa tako ni sam Hitler uprkos istrazi koju je naredio.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *