ТАЈНА ЗАВЕРА – ДА ЛИ ЗНАТЕ ШТА ЈЕ „ДАЛЕСОВА ДОКТРИНА“? План за уништење Руса, Срба…

ТАЈНА ЗАВЕРА – ДА ЛИ ЗНАТЕ ШТА ЈЕ „ДАЛЕСОВА ДОКТРИНА“? План за уништење Руса, Срба…

31 марта 2017

415803_pravoslavlje-rojters_f-620x330

Словене ратом не можеш да победиш. Ми ћемо им дати лажне идеале и они ће сами себе да униште, писао је први шеф ЦИА Ален Далес.

Његова размишљања о спровођењу америчке послератне доктрине против СССР, против Истока и свих осталих земаља датирају још од 1945. године.

Наиме, крајем 1945. године док се тенковске и пушчане цеви и цеви каћуша нису биле ни охладиле, између Америке и Немаца потписан је уговор о сарадњи у области обавештавања и шпијунаже. Немачку страну на овом договарању и уговарању је заступао генерал Рајнхард Гелен, командант обавештајног одељења генералштаба Вермахта – сектор исток, а америчку актуелни шеф обавештајне службе САД, Вилијам Донован и будући први шеф ЦИА Ален Далес. Овај други је познат по изразитој мржњи према Словенима, а према Русима посебно.

Даласова доктрина настаје крајем 1945. године у предпериоду „хладног рата“, а гласи овако:

„Ми ћемо дати све што имамо, сво злато, сву материјалну моћ на магарчење и залуђивање људи. Човечији мозак и свест људи склони су променама. Посејемо ли тамо хаос, ми ћемо неприметно да им подметнемо лажне вредности и приморати их да те вредности и прихвате. Како? Ми ћемо наћи истомишљенике, своје савезнике и помоћнике у њиховој домовини.

Мало по мало ћемо угасити њихову националну свест. Књижевност, биоскоп и позориште ће прослављати најнижа људска осећања. Ми ћемо на сваки начин подржавати оне који буду усађивали у човеков разум култ секса, насиља, садизма и издаје – једном речју сваке неморалности.

Из литературе и уметности, на пример, постепено ћемо истиснути њихову социјалну суштину, одучићемо уметнике и лишити их жеље да се баве описивањем и истраживањем процеса који се одигравају у дубини народних маса. Литература, театар и филм приказиваће и прослављаће најниже људске инстинкте. Ми ћемо свим средствима подржавати и форсирати такозване уметнике који ће ширити и усађивати у људску свест култ секса, насиља, садизма, издаје – речју неморал.

У управљању државом, ми ћемо изазивати хаос и неред. Неприметно, но активно и постојано, ћемо помагати деспотизам чиновника, корупцију и непринципијелност. Честитост и поштење ће бити исмевано, и никоме неће бити нужни и биће сматрани остатком прошлости. Подлост и дрскост, лаж и превара, пијанство, наркоманија, хомосексуализам, издајништво, шовинизам и , међунационалне мржње- све ћемо то неприметно култивисати у свест људи и све ће то доживети прави процват…

И само ће мали број њих прозрети шта се догађа. Али те људе ми ћемо довести у безизлазан положај, учинићемо их предметом подсмевања: наћи ћемо начина да их сломимо и прогласимо отпацима друштва. Поткопаваћемо духовне корене, банализираћемо и отрцаваћемо темеље народног морала.

На тај начин, идејно и духовно ћемо слабити једну за другом будуће генерације. Борићемо се за људе још од њиховог детињства, њихових младалачких дана. Увек ћемо нагласак стављати на омладину, чинићемо је развратном и деформисаном. Ствопићемо од младих цинике, вулгарне људе, космополите . Ето, тако ћемо ми то да урадимо.“ – писао је Далес.

Ален Далес

Ален Далес

Тек 1992. год је уследио је руски план као одговор на план „Далес“.

Академик Борис Олејник је у свом роману „Две године у Кремљу“ овако описао стратегију за бољу будућност своје земље која је почела да се обистињава тек доласком Путина на власт:

„Наши учени патриоте плаше једни друге са Даглесовом доктрином и подмуклим плановима непријатеља, уместо да одговоре на њихове планове и развију и реализују своје. Наше планове, нашу доктрину и нашу стратегију за победу. Довољно смо се бавили самоодбраном, наступило је време за офанзиву…

Долази време у којем ће у Русији бити обновљена руска национална власт. И ми ћемо искористити све наше финансијске, материјалне и информационе ресурсе за образовање и обуку људи.

Успоставићемо ред и закон и постепено ћемо обновити праве моралне вредности на којима су наши преци стекли велику славу и моћ.

Ми ћемо подржати и дати простор за креативност носиоцима националног Духа, који је сачуван у најтежим и најсуровијим годинама и кога смо сада дужни предати нашим новим нараштајима. Постепено ћемо пред очима целога света, открити величанствену слику препорода првенствено руског народа и тиме ставити тачку на дефинитивно и неопозиво буђење здраве националне свести.

Уметничка дела и књижевност стећи ће друштвени значај. Уметнике и писце ћемо окренути лицем ка студијама и оним процесима који задиру у дубину и срж националног бића. И књижевност, позориште, филм ће бити у служби осликавања и прослављања осећаја моралности и људског достојанства.

Морал ће постати главни критеријум уметности.

Ми ћемо се трудити да у свему подржимо подизање кредибилитета оних уметника, који би доприносили прослављању позитивних хероја наше Отаџбине и који би својим делима били у служби општог добра и људске чедности и верности.

Администрација државе ће постати ствар читавог народа, тамо ће бити изабрани и бити постављени најбољи од најбољих представника нашег народа и то ће тада бити наша стварна народна елита. Ми ћемо активно и континуирано подржавати оне који су спремни да искрено и часно служе свом народу.

Поштење и принципијелност, истина и правда, трезвеност и здрав живот, пријатељство и сарадња међу људима, поштовање националних обележја свих народа Русије, а посебно руског народа – све ове и друге моралне вредности биће потврђене од стране практичног јавног живота, преносећи се с колена на колено, из генерације у генерацију.

И тек неколико, врло мало њих, усудиће се наставити даљи покушај паразитизма на другима, увлачити у међусобни сукоб људе и као и целе народе, ширећи лаж и мржњу, али ми ћемо их доследно идентификовати, приводити правди, као и суду јавности постепено их означити као талог друштва. Све ће бити усмерено на очувању национално моралних корена.

Ми ћемо утврђивати пут будућим генерацијама. Заузимаћемо се за људе још од њиховог детињства и тинејџерских година, имајући у виду да су млади људи – будућност Русије. Ми ћемо створити услове за њихов духовни, интелектуални и физички развој, формирању у њима осећања, да буду прави домаћини у својој земљи, достојни наследници својих славних предака. Васпитаћемо их да имају осећај националног поноса, части, несебичне љубави према свом народу и уважавање за друге народе.

Ми ћемо обновити нашу Отаџбину – Русију! Победа ће бити наша јер је наш разлог Исправан!

Ето тако ћемо ми то урадити!“

(Informer)

KOMENTARI18 коментара

 1. Sančo Pansa says:

  Rusija je uspjela da se otrgne i uzdigne, ali to se ne bi moglo reći za Srbiju i CG, gdje su naišli na plodno tle...No, nikada nije kasno da se poradi na oporavku i vraćanju sebi i običajima našiih predaka.

 2. kuka says:

  Pa sad nek mi neko kaže da su oni normalni! Možete li da zamislite nas da sedimo i raspravljamo kako da uništimo neki narod ili grupu naroda, stotine miliona ljudi koji im nisu učinili ništa nažao, samo zato što postoje, i to potpuno mirno, bez griže savesti i snebivanja, i tako iz generacije u generaciju? Ne možete, naravno, ni da zamislite, jer to nije normalno. Kad bi se neko usudio da samo izgovori neki sličan predlog, prvo bi ga svi ismejali, a ako se ne bi smirio, pozvali bi hitnu pomoć da ga voze u ludnicu. Tako bi bilo i u ostalim slovenskim i drugim normalnim zemljama.

 3. Za Srbiju says:

  Код нас су спровели све, од речи до речи.

  • Lajla says:

   @ Za Srbiju,e pa nisu sve.Jesu stvorili srpsku izdajnicku i pohlepnu tzv."elitu",ali narod nisu pokorili,da i u narodu ima smeca,ima, ali gro postenih Srba zna a i osetili su na svojoj kozi plan i delo ovih ZLOCINACKIH NARODA.A borba ce biti neprekidna,dok god te nemani ne potamanimo, zajedno sa drugim oslobodilackim narodima.Samo treba okreniti se i videti uzore od Kube ,pa redom,kao sto je africki kontinent koji vri i gine za slobodu vekovima od kolonijalista NV anglosaksonaca.

 4. Za Srbiju says:

  Није ми јасно зашто је названа "тајном завером"?

  • Jovan says:

   Tajna je za danasnje Srbe ispranih mozgova, a inteligentnim je to jasno jos vekovima pre nego sto su je tako krstili. Satanizacija Srba i Rusa od strane "engleskih hijena" i ostalih zapadnih pljackaskih hordi pocinje jos pd Ivana Strasnog, Jekatarine Velike do Josifa Visarionovica i danas Vladimira Vladimirovica. Protiv Srba i Rusa su vodjeni Tri Svetska rata u XX veku, i dalje se vode. Ekonomski razaraju i fizicki umanjili nas za 100 miliona min.

 5. igor says:

  Dragi moji Slavjani reci cu vam da "ONAJ KOJI IMA bOGA ZA PRIJATELJA TAJ NIKAD NECE BITI UGROZEN" Gospodu se vratimo,odreknimo se dolara i laznih obecanja vec se okrenimo Svim Svetim Gospodu Ocu i Svetom Duhu tada se mozemo osecati kao pobednici. Bez Tvorca Universuma,nismo nigde stigli Amin Gospode daj.

 6. Harry Neron says:

  Dovoljno je pogledati kde je tja tekst objavljen i tačno se zna koliko taj tekst vredi i koliko je verodostojan.Đubre novine-đubre tekstovi.

 7. Za Srbiju says:

  Послушајте. https://www.youtube.com/watch?v=166cTJfZsUU

 8. goran says:

  Sve to isto tako pise u Protokolima sionskih mudraca. Ali, niko ne cita.

 9. Djordje says:

  Trbamo da preispitamo prvo sve nase politicare od 2000te pa do danas koliko i zasto su unistavali srbski narod gde je prema njih Alen Dalison ssmo ucenik. Svi nasi politicari su najbolji u unistavanje Srbije i njene narode bolje cak i od sve nase neprijatelje.

 10. Pingback: Dalsova doktrina

 11. Ojde se says:

  Bash te briga. Tu je Novi Zavet.

 12. Mlax says:

  Pa kako sad to ,pa zar ,,EU,, , ,,USA,, I ,,MMF,, nisu nasi prijatelji?Ma ovo nije istina Angli su nasi prijatelji odvajkada,zbunjen sam. Angli su kod nas uspeli sve iz teksta da ostvare,samo upalis TV I vidis Farmu,Zadrugu,Vrlog nam vodju i 10min skupstine I sve ti bude jasno.

 13. marko says:

  Sanco pansa says ne znam mozda je propaganda nato ali putin deli siriju s turkom i amerikom ako je tacno onda isto zlo rade p o svetu nisam siguran da ovakva rusija stiti svet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u