20140716-whitehouse-exterior-U utorak će se u prodaji naći knjiga političkog novinara Kejt Andersen Broer „Rezidencija: unutar privatnog sveta Bele kuće“, u kojoj više od sto članova nekadašnjeg osoblja ovog šestospratnog zdanja, sa 132 sobe i 35 kupatila, otkriva brojne tajne njenih stanovnika. Autorka je osim sobarica, kuvara, batlera, vratara i baštovana, intervjuisala i bivše prve dame Amerike, Loru i Barbaru Buš, Rozalin Karter kao i nekoliko dece predsednika.

Između ostalog, osoblje je otkrilo da je zbog „švrljanja“ sa Monikom Levinski, prva dama Hilari svog muža Bila Klintona gađala knjigama i drugim predmetima, poput lampe.

– Klintonovi su se ponekad žestoko svađali časteći se sočnim psovkama, a bilo je perioda kada nisu uopšte razgovarali – piše Broer u „Rezidenciji“.

– Svađe su se pojačale tokom skandala sa Monikom. Javnost je za ovu aferu saznala u januaru 1998. a osoblje je gledalo šta se događa još od 1995.

Dok je osoblje Klintonovih gledalo svađe, spremačice Kenedijevih gledale su golotinju. Naime, Džeki Kenedi je provodila mnogo vremena na farmi u Virdžiniji i kad god nje nije bilo, predsednik je plivao nag u bazenu Bele kuće sa drugim ženama, čak i svojim sekretaricama.

Ronald Regan svađao se sa suprugom Nensi oko gledanja televizije, a prva dama je uvek zapovedala. Džordž i Barbara Buš su bili pristojni i dobri prema osoblju, kao i par Obama.