TAJNE UKRAJINSKOG „MAJDANA“ – Demonstrantima delili piće sa drogom!?

TAJNE UKRAJINSKOG „MAJDANA“ – Demonstrantima delili piće sa drogom!?

11 marta 2014

000_Par7795457_m Ukraine Maidan KyevInternet je preplavljen informacijama da su demonstrantima u Kijevu u čaj i drugo piće možda sipane supstance jakog dejstva i droga.

Posle euforije na Majdan, u mnogi učesnici tih događaja trenutno imaju psihološku krizu i stres. Oni koji su se obratili lekarima sa začuđenošću su otkrili da imaju narkomansku krizu. Pojedini internet korisnici smatraju da su organizatori druge ukrajinske „narandžaste revolucije“ svojim aktivistima podmetali psihoaktivne supstance.

O tome svedoče mnogobrojni iskazi učesnika događaja na Majdanu, koji sada imaju teške simptome zavisnosti od narkotika.

Konkretno, Arina Žeglova u svom blogu piše kako je jedna starija žena iz Evpatorije na Majdanu zaradila osam hiljada grivni. A kad se posle nekoliko dana vratila s majdana, osećala se toliko loše da je morala da ode kod lekara. Otišla je u svoj dom zdravlja, dala krv na analizu. Pitali su je: „Koliko se već drogirate? Imate li krizu“.

Žena je morala da sedne: „Ja sam tamo samo pila čaj i jela kašu! Lepo sam jela. Kako da u 63 godine da postanem narkomanka?!“.

Korisnik s nadimkom „Andrej“ ne isključuje mogućnost da su na Majdanu dodavali drogu u piće:

„Iako to nije jeftino zadovoljstvo, neko je ipak sponzorisao sve to, pa nije isključeno da su dodavali i drogu, što objašnjava neustrašivo, aktivno i agresivno ponašanje aktera „mirnog Majdana“.

Korisnik s nadimkom „Lavić“ piše: „Danas sam čuo priču – mamina rođaka je povodom svojih 50 godina rešila da časti sebe putem na Majdan.

Doputovala je prethodnog vikenda (pre pucnjave) – raspoloženje euforično, ispričala je kako je na Majdanu sve super i kako se svi brinu jedni za druge. A danas je dospela u bolnicu. Razlog: nagli rast pritiska, kao i nagle, nejasne promene raspoloženja. U bolnici su je iznenadili: kriza. Pre putovanja na Majdan nije nikad uzimala drogu“.

Andrej Vadžra piše da mu je jedan ukrajinski policijski pukovnik ispričao da je „Kličko uz vrećama dovozio na Majdan psihostimulanse koje koristi američka armija“. Ti preparati su droga.

Posle upotrebe, kroz 20-60 minuta organizam ulazi u hiperaktivno stanje, koje prati popravljanje raspoloženja, povećana psihička i fizička aktivnost, osećaj priliva energije, osećaj samouverenosti, vere u svoje snage i mogućnosti.

Prilikom konzumiranja tih sredstava, čovek gubi potrebu za odmorom i snom. Velike doze dovode do intenzivne psihičke uzbuđenosti, a stanje budnosti može trajati i do 72 sata.

Međutim, posle dugotrajnog uzimanja psihostimulansa počinju psihoze. Te psihoze često prate halucinacije i buncanje, što izaziva krajnju agresivnost.

Treba istaći da mediji u Ukrajini aktivno govore o masovnoj utučenosti stanovništva, ali se tema droge na Majdanu ne pokreće da se ne bi bacila senka na „junaštvo pobednika mirnog Majdana“.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *