ТАЈНИ ДОКУМЕНТ ЦИА: Откривено којих Срба се Америка плашила деведесетих, али и ШОК ИСТИНА О БОСНИ! (ФОТО)

TAJNI DOKUMENT CIA: Otkriveno kojih Srba se Amerika plašila devedesetih, ali i ŠOK ISTINA O BOSNI! (FOTO)

27 septembra 2018

Dokument CIA pod naslovom „Vojničke snage u bivšoj Jugoslaviji“ od 1. jula 1993. godine je objavljen, a u aneksu I obrađuje se tema mogućih terorističkih napada, od strane Srba, u slučaju strane intervencije, a Amerikanci su već tada napisali da će muslimani biti najveći gubitnici rata u Bosni i da će zbog toga predstavljati najveću terorističku pretnju za SAD.Amerikanci su naveli da su najveća teroristička opasnost za interese SAD četiri osobe i vojnici iz njihovih jedinica: Željko Ražnatović Arkan, Kapetan Dragan, Vojislav Šešelj i Dragoslav Bokan.

U dokumentu se navodi da njihovi vojnici imaju pristup oružju i eksplozivu, a da su neki od njih izvežbani u izbegavanju policije i putovanju pod lažnim dokumentima.

– Oni su sposobni da sprovedu terorističke akte protiv američkih interesa u bivšoj Jugoslaviji, zapadnoj Evropi i moguće i u SAD, Delegacija, iako verovatno ne protiv dobro branjenih diplomatskih i vojnih postrojenja. Neki članovi Arkanove grupe možda planiraju terorističke napade u SAD i zapadnoj Evropi – navodi se u dokumentu.

U dokumentu piše i da su posle bombardovanja Svetskog trgovinskog centra 1993. godine, „mnogi Srbi van Srbije izneli mnogo terorističkih pretnji“.

Međutim, najšokantniji deo dokumenta predvideo je šta će se desiti muslimanima u Bosni!

– Na duge staze, bosanski muslimani, koji će najverovatnije biti najveći gubitnici rata u Bosni, mogu postati najveća pretnja – piše u dokumentu i navodi se veza muslimana u Bosni sa Hezbolahom.

Ovo se ispostavilo kao istina, u Bosni su muslimani najviše stradali, a bili su podstaknuti upravo od strane Amerikanaca da krenu u krvavi sukob!

Aliji Izetbegoviću je, pre rata, ponuđeno da bude prvi predsednik ravnopravnih naroda i ravnopravnih republika, on je to prihvatio, a onda je na nagovor Amerikanaca odbio ponudu i započeo rat u Bosni.

(Srbija Danas)

KOMENTARI7 komentara

 1. Dane Radakovic says:

  Amerika se nije plasila nikog u jugoslaviji VRH. jugoslavenske vojske je srusijo jugoslaviju jer je SKJ tako naredijo zato sto je tito srusjo jugoslaviju 1974 godine u vatikanu tu je i amerika ucestovala v. britanija i njemacka

  • padre says:

   Kad si jih to prebrojao?Samo idiot može da kaže, da je ceo narod glup!Dobro, Bosanci su narod, koliko i Crnogorci, ali ipak!

   • Velika Metla says:

    Padre,"bosanci i crnogorci"nisu narod,nego narodna grupacija izvedena,otpala,od srbskog naroda! Za svaki narod i narodnu grupaciju u poslednjoj Jugoslaviji važi po jedan znak raspoznavanja! "crnogorci"su lenji,rvati lažovi,"bosanci glupi,"makedonci cicije,srbijanci račundžije......!

 2. Velika Metla says:

  Pa ne kaže se uzaludu da su "bosanci" glupi! Ne svi naravno,ali ogromna većina!

  • Zmaj Ognjeni says:

   A iz tvog komentara isijava mudrost.

 3. Miraš says:

  "Američki interesi u bivšoj Jugoslaviji" - da u BIH bude rata isto kao i u Hrvatskoj i nadjoše "umnog" Aliju. Čiji još interesi su ostvarivani uz američke jasno je kad se pogleda ko godinama kupuje nekretnine po BIH. Njima iz pustinje zamislite kako je lepo da imaju sada nešto u Evropi u predelu bogatom vodama, biljnim i životinjskim svetom i još da to mogu da kupe za relativno malo novaca u odnosu na neke druge poznate evropske krajeve. Ko zna o kakvom sve prekrajanju sveta su se dogovarale i o čemu dogovaraju ove mondijalističke (globalističke) elite u kojima ima i dosta bogatog mislimanskog i arapskog sveta. Bliski Istok je zapadnjački geopolitički naziv pod kojim se podrazumeva jugozapadna Azija, sever Afrike, ali tu je spadao i Balkan. Balkan se oslobodio od kolonijalnog ropstva početkom 20 veka, a malo kasnije oslobodili su se i Sirija, Irak, Jordan i itd. Istorijski veoma važan "intermeco" sa padom komunizma, raspadom SSSR i slabljenjem Rusije iskoristili su da nas sve vrate nazad u sklopu novog modernog ropstva. Mislim na Iračane, Sirijce, Libijce, i na razne balkanske narode, ali ne sve. Pronadjite Bliski istok na vikipediji pa samo pogledajte mapu iz 1812 godine - Ottoman Empire. Bivša otomanska imperija stvorila je muslimansko stanovništvo na Balkanu s kojim danas može da računa ne samo Turska nego i S. Arabija, itd. Slovenija i Hrvatska nekad nisu bile deo Bliskog istoka a sve ostalo jeste. Danas Slovenija i Hrvatska već su u EU globalistanu, a svima ostalima se ostavlja iluzija da će ući u EU. Mogu da nas preurede u neki arabistan/arabistane pod NATO kontrolom, a da nas nikad ne uvedu u EU. Zapad je sve u većoj krizi, a bogati šeici imaju naftu, gas i novac te na globalističkom vrhu možda su se već tako nešto dogovorili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *