ТАЈНИ ПЛАН НАТО ПАКТА: Да ли ће Србија издржати?

TAJNI PLAN NATO PAKTA: Da li će Srbija izdržati?

24 avgusta 2017

Obaveštajne službe vodećih zemalja NATO nedavno su intenzivirale svoje subverzivne aktivnosti protiv Srbije i ovo je danas jedina republika bivše Jugoslavije koja ne želi da priključi severnoatlantskoj alijansi, piše ruski list „Pravda“.

Beograd je optužio svog suseda Makedoniju za špijunažu uz učešće stranog faktora, a koji je naravno NATO, piše list, postavljajući pitanje da li će Beograd moći da održi svoju nezavisnost u toj borbi?

U tekstu pod naslovom „Špijunski skandal: NATO koristi Makedoniju protiv Srbije“, list ističe da je Srbija danas jedini bastion na teritoriji bivše Jugoslavije koji se i dalje protivi širenju NATO-a u regionu.

Sve druge republike bivše Jugoslavije su se ili već pridružile Alijansi, ili su na putu da to učine.

– Nije slučajnost što je veliki diplomatski skandal nedavno izbio između Srbije i Makedonije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ima neoborive dokaze da je Makedonija pokrenula velike obavještajne aktivnosti uz učešće stranog faktora u Srbiji – navodi list.

List ističe da iako Srbija ne pominje direktno NATO, nema sumnje da se radi o naporima Alijanse i američke Centralne obavještajne agencije (CIA) u okviru provođenja subverzivnih aktivnosti protiv Srbije kako bi poremetila ravnotežu, odnos snaga u zemlji.

Danas, 80 odsto populacije Srbije protiv je ulaska zemlje u NATO, jer stanovnici te zemlje dobro pamte bombardovanje Alijanse.

– Prema tome, štab NATO-a u Briselu i sjedište CIA u Lengliju razvili su tajni plan i propagandni rad u Srbiji kako bi promijenili stav Srba prema NATO – piše ruska „Pravda“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Banebanane says:

    Taj negativni stav Srba prema NATOu ne može se poništiti propagandom. On je zasnovan na ličnom i kolektivnom neposrednom iskustvu koje se svakodnevno uvećava sa povećanjem obolelih od raka. Uzalud troše novac i ostale resurse. Bolje da se okrenu nekoj perspektivnijoj zemlji. Srbija je za njih zauvek izgubljena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *