ТАЈНИ РАЗГОВОР КЛИНТОНА И ПУТИНА О РУШЕЊУ МИЛОШЕВИЋА ПРЕД 5. ОКТОБАР

TAJNI RAZGOVOR KLINTONA I PUTINA O RUŠENJU MILOŠEVIĆA PRED 5. OKTOBAR

5 avgusta 2020

Bil Klinton, predsednik Sjedinjenih Država, tražio je od ruskog kolege Vladimira Putina, pred 5. oktobar 2000., saglasnost u rušenju Slobodana Miloševića! Klinton i tek postavljeni ruski predsednik Putin razgovarali su u septembru 2000. godine o planovima Amerike da sruši Slobodana Miloševića i režim u Beogradu.

Prvih dana tog meseca, dve i po sedmice pred izbore u SR Jugoslaviji na kojima je Koštunica pobedio Miloševića i zatim krunisao tu pobedu 5. oktobra, na temu svega što se događa u Srbiji, daleko od očiju javnosti, pričala su dvojica najmoćnijih svetskih državnika.Ovu šokantnu informaciju izneo je Dejvid Šimer, poznati geopolitički istraživač, saradnik univerziteta Jejl i doktorand na univerzitetu Oksford. On je dve godine intervjuisao mnogobrojne zvaničnike CIA za svoju knjigu „Namešteno: Amerika, Rusija i sto godina tajnog mešanja u izbore“, koja će uskoro biti objavljena. Kako je naveo, nekoliko sati razgovarao je i sa samim Bilom Klintonom. O delu onoga što je čuo objavio je tekst u magazinu Forin afers.

A bombardovanje?

Šimer svedoči šta mu je tačno rekao čovek koji je vladao Amerikom od januara 1993. do januara 2001. godine.

– Kako su se izbori približavali, Klintona je brinulo da će Milošević uspeti da ih pokrade. „Ovi izbori biće važni, ali verovatno neće biti pošteni“, rekao je Amerikanac Vladimiru Putinu, novom ruskom predsedniku, dve i po sedmice pre glasanja, što vidimo i iz nedavno obelodanjenih transkripta njihovih razgovora – objavio je Šimer.

Prema rečima američkog stručnjaka za geopolitiku, koji je razgovarao sa čak 130 zvaničnika CIA, Stejt departmenta i Bele kuće, Klinton je Putinu rekao sledeće:

– Milošević gubi na anketama, pa će verovatno pokrasti izbore. Bilo bi poželjno da izgubi, ali verovatno će se postarati da se to ne desi.

Kako navodi Šimer, jedina Putinova reakcija bilo je to što se požalio na NATO intervenciju prethodne godine:

– Nisu nas konsultovali pri donošenju odluke da se bombarduje Jugoslavija. To nije fer – poručio je ruski predsednik Bilu Klintonu.

– Jedna NVO finansirana iz SAD obučila je više od 15.000 aktivista za nadzor birališta. Na dan izbora članovi opozicije brojali su glasove rame uz rame sa državnim službenicima. Državni rezultati govorili su da Milošević tesno vodi. Paralelno brojanje, međutim, otkrilo je istinu, debelo je izgubio. Izbili su ogromni protesti. Milošević, nesposoban da suzbije revoluciju narodnih masa, bio je primoran da podnese ostavku – konstatuje Šimer i zaključuje:

– Ruka CIA ostala je skrivena. Dve decenije kasnije, američki obaveštajci, sada već penzionisani, čvrsto su ubeđeni da je njihovo delovanje bilo presudni faktor u pobedi nad Miloševićem.Obuka aktivista

Šimer dalje navodi u svom tekstu u Forin afersu da su američke organizacije za promociju demokratije, deleći Klintonove brige, nastojale da obezbede da Milošević nema mogućnost da lažira prebrojavanje glasova.

Govoreći o 5. oktobru, Klinton je Šimeru potvrdio da je odobrio da se CIA umeša u izbore 2000. godine u korist Miloševićevih protivnika.

– Nisam imao problem s tim jer Milošević je bio hladnokrvni ubica koji je odgovoran za smrt stotina hiljada ljudi. Tip je bio ratni zločinac. Prešao je prag tolerancije. Nisam smatrao Miloševića demokratskim kandidatom, smatrao sam da on pokušava da se reši demokratije. U Srbiji je fokus CIA bio na tome da izvrši uticaj na umove njenih građana, a ne da manipuliše biralištima – prenosi Šimer šta mu je rekao Bil Klinton.

(Srpski telegraf)

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Pazi sad, Milosevic namesta izbore, a Vucko posteno pobedjuje? Koja su govna ovi Amerikanci. Sto se sad ne umesate, tek da vidite da Vucko nije imao ni 40 posto birackog tela? Eto nama uskoro i Putina da ucvrsti vladavinu srpskog Demona.

  • Milan says:

   Zanemoćali su u odnosu na nekad. Posle dugogodišnjih i iscrpljujućih sankcija krunisanih NATO agresijom iz 1999 godine lakše im je bilo da uskomešaju narod. A sada nemaju na osnovu čega da naprave takav prtisak jer eto Vučko nas vodi u njihovu EU, itd. Vučko im se sigurno ne svidja zato što saradjuje sa Kinom i Rusijom, ako bi uspeli da ga sklone ne znaju koga da proguraju na vlast a da taj bude iznutra efikasan i pouzdan te da isto ne savije ka Kini, Rusiji, Indiji, itd.

 2. Kosovac says:

  Kako ste se zaleteli da pišete o šokantnim informacijama koje nam otkrivaju tajni dokumenti i javni geopolitičari, očekujem da nas šokirate i jednom javnom šokantnom informacijom da je Milošević prisustvovao danas proslavi „Oluje“ u Kninu.

 3. Don Kihot says:

  Žele na silu da pronadju bilo šta što bi im pomoglo da nas udalje od Rusije i Putina...

 4. električar says:

  Ovo se zove "nove, prave istine". One nastaju kao "senzacija", sa željom da se skrene pažnja sa nečega što se upravo dešava, ili u nedostatku senzacionalnih vesti u principu, ili iz gluposti. U poslednje vreme, obzirom da su i mediji i političari "pročitani", najveći broj "novih istina" se pojavljuje iz gluposti. Ovo je jedna od tih ! Čudo jedno ko sve dobija mogućnost da "nastupa" u medijima.

 5. Žarko says:

  Tek će biti takvih "vesti" namenjene našim nagluvim ušima za NATO-ZLIKOVAČKU bulumentu. Sledeća vest će biti da je g.Putin tražio da se svi srbi pošalju u Hag na suđenje holokausta za hrvate, muslimane, šiptare i Indijance iz 18 veka pobijenih u Severnoj americi.

 6. Žarko says:

  Ah da zaboravih da ih nazovem ispravnim imenom! NATO-NACI-SATANISTIČKO-ZLIKOVAČKOM kompanijom, Dugačak naziv, ali po zasluzi...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *