ТАЈНИ РАЗГОВОР КЛИНТОНА И ПУТИНА О РУШЕЊУ МИЛОШЕВИЋА ПРЕД 5. ОКТОБАР

ТАЈНИ РАЗГОВОР КЛИНТОНА И ПУТИНА О РУШЕЊУ МИЛОШЕВИЋА ПРЕД 5. ОКТОБАР

5 августа 2020

Бил Клинтон, председник Сједињених Држава, тражио је од руског колеге Владимира Путина, пред 5. октобар 2000., сагласност у рушењу Слободана Милошевића! Клинтон и тек постављени руски председник Путин разговарали су у септембру 2000. године о плановима Америке да сруши Слободана Милошевића и режим у Београду.

Првих дана тог месеца, две и по седмице пред изборе у СР Југославији на којима је Коштуница победио Милошевића и затим крунисао ту победу 5. октобра, на тему свега што се догађа у Србији, далеко од очију јавности, причала су двојица најмоћнијих светских државника.Ову шокантну информацију изнео је Дејвид Шимер, познати геополитички истраживач, сарадник универзитета Јејл и докторанд на универзитету Оксфорд. Он је две године интервјуисао многобројне званичнике ЦИА за своју књигу „Намештено: Америка, Русија и сто година тајног мешања у изборе“, која ће ускоро бити објављена. Како је навео, неколико сати разговарао је и са самим Билом Клинтоном. О делу онога што је чуо објавио је текст у магазину Форин аферс.

А бомбардовање?

Шимер сведочи шта му је тачно рекао човек који је владао Америком од јануара 1993. до јануара 2001. године.

– Како су се избори приближавали, Клинтона је бринуло да ће Милошевић успети да их покраде. „Ови избори биће важни, али вероватно неће бити поштени“, рекао је Американац Владимиру Путину, новом руском председнику, две и по седмице пре гласања, што видимо и из недавно обелодањених транскрипта њихових разговора – објавио је Шимер.

Према речима америчког стручњака за геополитику, који је разговарао са чак 130 званичника ЦИА, Стејт департмента и Беле куће, Клинтон је Путину рекао следеће:

– Милошевић губи на анкетама, па ће вероватно покрасти изборе. Било би пожељно да изгуби, али вероватно ће се постарати да се то не деси.

Како наводи Шимер, једина Путинова реакција било је то што се пожалио на НАТО интервенцију претходне године:

– Нису нас консултовали при доношењу одлуке да се бомбардује Југославија. То није фер – поручио је руски председник Билу Клинтону.

– Једна НВО финансирана из САД обучила је више од 15.000 активиста за надзор биралишта. На дан избора чланови опозиције бројали су гласове раме уз раме са државним службеницима. Државни резултати говорили су да Милошевић тесно води. Паралелно бројање, међутим, открило је истину, дебело је изгубио. Избили су огромни протести. Милошевић, неспособан да сузбије револуцију народних маса, био је приморан да поднесе оставку – констатује Шимер и закључује:

– Рука ЦИА остала је скривена. Две деценије касније, амерички обавештајци, сада већ пензионисани, чврсто су убеђени да је њихово деловање било пресудни фактор у победи над Милошевићем.Обука активиста

Шимер даље наводи у свом тексту у Форин аферсу да су америчке организације за промоцију демократије, делећи Клинтонове бриге, настојале да обезбеде да Милошевић нема могућност да лажира пребројавање гласова.

Говорећи о 5. октобру, Клинтон је Шимеру потврдио да је одобрио да се ЦИА умеша у изборе 2000. године у корист Милошевићевих противника.

– Нисам имао проблем с тим јер Милошевић је био хладнокрвни убица који је одговоран за смрт стотина хиљада људи. Тип је био ратни злочинац. Прешао је праг толеранције. Нисам сматрао Милошевића демократским кандидатом, сматрао сам да он покушава да се реши демократије. У Србији је фокус ЦИА био на томе да изврши утицај на умове њених грађана, а не да манипулише биралиштима – преноси Шимер шта му је рекао Бил Клинтон.

(Српски телеграф)

KOMENTARI7 коментара

 1. persida says:

  Pazi sad, Milosevic namesta izbore, a Vucko posteno pobedjuje? Koja su govna ovi Amerikanci. Sto se sad ne umesate, tek da vidite da Vucko nije imao ni 40 posto birackog tela? Eto nama uskoro i Putina da ucvrsti vladavinu srpskog Demona.

  • Milan says:

   Zanemoćali su u odnosu na nekad. Posle dugogodišnjih i iscrpljujućih sankcija krunisanih NATO agresijom iz 1999 godine lakše im je bilo da uskomešaju narod. A sada nemaju na osnovu čega da naprave takav prtisak jer eto Vučko nas vodi u njihovu EU, itd. Vučko im se sigurno ne svidja zato što saradjuje sa Kinom i Rusijom, ako bi uspeli da ga sklone ne znaju koga da proguraju na vlast a da taj bude iznutra efikasan i pouzdan te da isto ne savije ka Kini, Rusiji, Indiji, itd.

 2. Косовац says:

  Како сте се залетели да пишете о шокантним информацијама које нам откривају тајни документи и јавни геополитичари, очекујем да нас шокирате и једном јавном шокантном информацијом да је Милошевић присуствовао данас прослави „Олује“ у Книну.

 3. Don Kihot says:

  Žele na silu da pronadju bilo šta što bi im pomoglo da nas udalje od Rusije i Putina...

 4. električar says:

  Ovo se zove "nove, prave istine". One nastaju kao "senzacija", sa željom da se skrene pažnja sa nečega što se upravo dešava, ili u nedostatku senzacionalnih vesti u principu, ili iz gluposti. U poslednje vreme, obzirom da su i mediji i političari "pročitani", najveći broj "novih istina" se pojavljuje iz gluposti. Ovo je jedna od tih ! Čudo jedno ko sve dobija mogućnost da "nastupa" u medijima.

 5. Жарко says:

  Tek će biti takvih "vesti" namenjene našim nagluvim ušima za NATO-ZLIKOVAČKU bulumentu. Sledeća vest će biti da je g.Putin tražio da se svi srbi pošalju u Hag na suđenje holokausta za hrvate, muslimane, šiptare i Indijance iz 18 veka pobijenih u Severnoj americi.

 6. Žarko says:

  Ah da zaboravih da ih nazovem ispravnim imenom! NATO-NACI-SATANISTIČKO-ZLIKOVAČKOM kompanijom, Dugačak naziv, ali po zasluzi...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u