ТАЈНИ САСТАНАК У БОНДСТИЛУ НА КОМ ЈЕ ИСПЛАНИРАНО ШТА ЋЕ СЕ ДЕШАВАТИ НА БАЛКАНУ: Ево ко је све учествовао и шта је договорено!

TAJNI SASTANAK U BONDSTILU NA KOM JE ISPLANIRANO ŠTA ĆE SE DEŠAVATI NA BALKANU: Evo ko je sve učestvovao i šta je dogovoreno!

23 avgusta 2017

Dešavanja u Makedoniji, koja prete da zatresu ceo Balkan, nisu nimalo slučajna, već su deo šireg plana, čiji je krajnji cilj da Makedonija uđe u NATO pakt.

Na taj način Srbija i Bosna i Hercegovina (odnosno Republika Srpska) ostale bi na vetrometini kao poslednje zemlje u regionu koje se nisu opredelile za ulazak u severnoatlantsku alijansu.

Izvor  blizak dešavanjima u Makedoniji tvrdi da su otkriveni dokumenti koji svedoče da je prošlog leta u američkoj bazi Bondstil kod Uroševca održan tajni sastanak na kojem je do detalja isplanirano sve što će se dešavati u Makedoniji.

– Tom sastanku prisustvovali su visoki funkcioneri američke administracije Viktorija Nuland i Brajan Hojt Ji. Tada je isplanirano sve što se u poslednjih godinu dana dešavalo u Makedoniji, počevši od pobede Zaeva na izborima, tiranske platforme, protesta i sporazuma sa Bugarskom. Ostalo je da se ostvarenje plana finalizuje promenom imena Makedonije, ulaskom u NATO i dobijanjem datuma za ulazak u Evropsku uniju – tvrdi izvor.

Međutim, da se na nišanu ne nalazi samo Makedonija piše američki časopis „Nešenel interest”. Oni navode da jedna od meta može biti i Srbija, koja je prema njima bila u sferi ruskog uticaja.

– U ovoj ili onoj meri, sve te zemlje su predmet planova Zapada, koji uključuju i ozbiljne inicijative SAD za rasparčavanje Srbije i svrstavanje Gruzije i Ukrajine u NATO – ističe autor teksta Robert Meri i dodaje da se rat između Rusije i Zapada čini gotovo neizbežnim.

Kako se dalje navodi u tekstu, Zapad do sada nije ukazao na to gde bi mogla biti ograničenja za njegov plan okruživanja Rusije, a demonizacija ruskog predsednika Vladimira Putina od strane američke inteligencije gotovo da je bez presedana kada je reč o mirnodopskim prilikama. Slede nove sankcije protiv Rusije, želeo ih Tramp ili ne, a širenje NATO i zapadno mešanje u situaciju u Ukrajini će se nastaviti, ističe on, dodajući da je okruživanje Rusije „čvrsto na snazi”.

Sa druge strane, politički analitičar Dragomir Anđelković ističe da je ovde reč o nepoznavanju istorije.

– Srbija je uvek bila u bliskim odnosima sa Rusijom, ali nikada nije bila sfera ruskog uticaja na način kao Gruzija i Ukrajina – objašnjava on i dodaje da se Srbija uvek trudila da ima nezavisnu politiku u odnosu na bilo koga.

– Mislim da postoje određeni planovi u delu američke administracije da se vrši pritisak na Srbiju da bi se distancirala što više od Rusije. Ipak, ne mislim da su stvari toliko dramatične da se radi o pokušajima rasparčavanja Srbije. Na Zapadu su svesni da Srbija nastoji da vodi balansiranu politiku i da bi nas prevelik pritisak samo naterao da se potpuno okrenemo Rusiji – navodi Anđelković i dodaje da je ovo pokušaj zastrašivanja Beograda kako bi se pojačao američki uticaj.

(Alo)

KOMENTARI7 komentara

 1. goran says:

  Imali smo Olbrajtovku, a sada ce nas jahati Nuland. Moze li nesto da se desi bez ucesca Jevreja i cionista?

  • Harry Neron says:

   jevreji i cionisti su jedno te isto, lopuže i prevaranti kada se udruže.

 2. padre says:

  Ovaj Anđelković sa svojim "mislim" smo pokazuje, koliko ništa ne misli!Kud bi ameri smislili neku prevaru, ne daj bože.Kad se p a to desilo.

 3. Batina says:

  Kako radili tako im Bog pomogao.

 4. jasna says:

  Prljava američka banda

 5. Beli Orao says:

  Ako je to Anđelković onaj ,politolog ili šta je vek ,onda stvarno ne poznaje NATO i zapad a ova nam uspavanku ,pitam se da li ne radi za njih!!???!!!

 6. ilija says:

  srbi u srbiji su cuvali sps i milosevica a nisu cuvali kosovo i srbiju blajali su na svoje srbe u nezavisnoj hrvatskoj ustaskoj pustili su ih niz vodu radi tite i partije i bracnog para u beogradu m, i s. l o b osad bog sudi izdajnicima i srbskoj neslogi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *