ТАЈНИ САСТАНЦИ ХАРАДИНАЈА ПОСЛЕ САСЛУШАЊА У ХАГУ! Злочинац се успаничио, ПОЈАВИЛИ СЕ НОВИ СВЕДОЦИ!

TAJNI SASTANCI HARADINAJA POSLE SASLUŠANJA U HAGU! Zločinac se uspaničio, POJAVILI SE NOVI SVEDOCI!

25 jula 2019

Tokom saslušanja tužilac u Hagu je odlazećem premijeru privremenih institucija u Prištini Ramušu Haradinaju postavljao oko sat vremena pitanja, na koja on nije odgovarao, a posle saslušanja Haradinaj je zakazao tajne sastanke sa svojim komandantima brigada operativne zone Paštrik bivše OVK.

Kako navodi Blic, pozivajući se na izvore iz Euleksa, tokom sukoba na Kosovu ništa preko granice sa Albanijom nije moglo da se desi bez odobrenja Haradinaja, jer je to deo regiona koji je kontrolisao.– Sada su na redu komandanti operativne zone Paštrik da daju izjave. Da li će optužnice biti odmah podizane za trgovinu organima ili će se postepeno doći do slučaja „žuta kuća“, ostaje da se vidi. Ali glavni ishod saslušanja i istrage su zločini počinjeni u cilju trgovine organima i slučaj „žuta kuća“ – kaže izvor lista iz Euleksa.

Prema pisanju lista, za trgovinu organima postoje svedoci koji se drže u tajnosti, a jedan od njih koji je bio vozač OVK svedočio je da su neposredno po povlačenju srpske vojske i policije 1999. godine braća Haradinaj organizovali hvatanje preostalih Srba.

List, takođe, piše, da postoji devet svedoka, od kojih su četvorica direktno učestvovala u transportu najmanje 90 Srba i drugih nealbanaca u ilegalne zatvore u centralnoj i severnoj Albaniji.

Trojica od njih su isporučivala zarobljenike u kuću-kliniku južno od Burelja, poznatu i kao „žuta kuća“, dok dva svedoka tvrde da su učestvovala u transportu delova tela i organa na aerodrom „Rinas“ u blizini Tirane.U sredu su poziv iz Haga dobila još dvojica pripadnika bivše OVK.

Jedan od njih je bivši zamenik komandanta 128. brigade operativne zone Paštrik, Avdi Ibrahimi, kome je saslušanje zakazano za 2. oktobar.

KOMENTARI4 komentara

 1. Nikola says:

  Odlična je ova predstava, baš je zanimljivo, pravi "saspens" k'o kod Hičkoka...

 2. milos says:

  Nema nista od toga ,samo nas loze .

 3. Boze Pravde says:

  Pa oce li iko da digne glas da se osudi zlocinacka aljbanija. U pravu je Lucic kad kaze da ce ta aljbanija da nestane.

 4. Ivke says:

  Vucic je sa Makronom pisao scenario

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *