ТАЈНИ ШИПТАРСКИ ПЛАН: Албанци играју двоструку игру, купују време и чекају исход избора у Америци! ЕВО ШТА ЈЕ ГЛАВНИ ЦИЉ

TAJNI ŠIPTARSKI PLAN: Albanci igraju dvostruku igru, kupuju vreme i čekaju ishod izbora u Americi! EVO ŠTA JE GLAVNI CILJ

29 maja 2020

Diplomata i bivši ambasador Vladislav Jovanović rekao je da su trenutna dešavanja na političkoj sceni KiM zapravo jedan mizanscen, politička igra albanskih političara koji kupuju vreme, dok ne vide kakav će biti ishod izbora u Sjedinjenim Američkim Državama u novembru.

„To je igra koju su Albanci naučili da igraju za vreme stare Jugoslavije i kasnije, a to je da dobijaju na vremenu. Oni nisu zadovoljni Trampovim pogledom na pregovore, žale za starim vremenima i iščekuju da bi ishod američkih izbora mogao da preokrene stvari u njihovu korist. Zato im je u interesu da unutrašnjim komplikovanjem odnosa sa stalnim promenama, pretumbavanjima koja na prvi pogled izgledaju dramatično, dobiju u vremenu i da odlože pregovore koliko duže je moguće, čekajući možda neka bolja vremena“, rekao je Jovanović.Jovanović, međutim, smatra da se zapravo ne događa ništa dramatično novo, već su u pitanju promene, koje će se smenjivati najverovatnije do kraja godine, i koje će ispunjavati unutrašnji život na KiM, ali i zaokupljati pažnju domaće i strane javnosti.

„Ali cilj je pomalo fingiran. Oni žele da poigravanjima na političkoj sceni kupe vreme dok ne vide kakav će biti rezultat izbora u Americi u novembru. Onda mogu da se definitivno postave prema onima koji će tada biti u američkoj administraciji. Zadržavaju obe mogućnosti – i da ne prekinu uspostavljene kontakte i saradnju sa sadašnjom administracijom i da budu pripremljeni za dinamičan rad na terenu ukoliko na vlast dođe ’duboka država’. U svakom slučaju, drže ugarke u dve vatre, ne napuštaju nijednu. Oni su tu veliki majstori, što smo iskusili još u bivšoj Jugoslaviji u vreme socijalizma, a i kasnije. Umeju da igraju na dve strane, i da se u tišini pripremaju za ono rešenje koje su naumili da ostvare. Veoma su vešti, talentovani za politiku i imaju tu vrstu spoljne srdačnosti i iskrenosti koja može i da zavede, a u suštini su veliki majstori u toj igri“, rekao je Jovanović.

Sa druge strane, kako je naveo, Albanci su, kao i drugi narodi na Balkanu, podeljeni i politički ostrašćeni.

“Jedni drugima zavide na uspesima i to je u političkoj prirodi balkanskih naroda”, rekao je Jovanović, koji smatra da albanski političari troše vreme i energiju na uzajamna varničenja i političke podvale, što takođe dovodi do nestabilnosti političkog i institucionalnog sistema.

(Kosovo onlajn)

KOMENTARI3 komentara

 1. milorad2 says:

  Nisu oni vešti niti su neki diplomatsko majstori,jednostavno su izabrani za izvršenje planova neformalne bankarske grupe i zato su imali kompletnu podršku.Ali vremena se menjaju i ta podrška se topi.Jednim delom zato što su se pokazali kao nesposobni da obave zadatke (jer osim kuknjave,lažnih i preteranih političkih zahteva i nasilja prema našem nezaštićenom stanovništvu oni NIŠTA drugo od zadatih ciljeva nisu postigli.A trebali su da budu udarna pesnica "milosrdnog andjela", a trebali su da stvore uverljive kulise funkcionalne države, a trebali su da formiraju neku armiju, a trebali su da proguraju članstvo u UN i medjunarodnim organizacijama. Naročito se tu vidi potpuna diplomatska nesposobnost mafije koja glumi državu)drugim delom zbog promena političkih snaga u ključnim administracijama država na zapadu.Tačno je da oni odugovlače sa nadom da će se vratiti tetka klinton u sedlo ali oni su GLUPI jer ne vide da čak i ako se to desi ta ekipa će doći u beograd da pregovara o kosovskim koncesijama.Oni su potpuno PUŠTENI u kanal, kao i svako G.što treba da bude pušteno, ali šta G.zna šta je kanalizacija.Dobro je što "taktiziraju" i čekaju , dobro je što je NJIHOV pokušaj specijalnog rata u beogradu protiv vučića i ove za njih krajnje neprijatne vlade PROPAO,oni BUKVALNO iz sopstvenog neznanja rade sada za NAS.Vučić i ova vlada su BUDALE ako bilo šta budu pregovarali sa tom stokom, mi treba da pripremimo armiju na proleće sledeće god i da OČISTIMO kosovo, ugušimo oružanu pobunu i osiguramo medjunarodne legalne granice naše države, i za to će vučić dobiti odrešene ruke odmah posle izbora iz svih zapadnih centara moći.Već sada mu je to najavljeno i on je jedan od retkih (pored NAS ) koji ZNA tačno ovo što pišem sada:)Pre toga MILO ide u bunar jer to je takodje deo sveukupnog plana RESTAURACIJE SR jugoslavije.Biće zatim pripojena republika srpska toj novoj-staroj državi i još neki delovi teritorija SIJUKS država iz našeg "bratskog" okruženja i time će BALKAN i jugoistočna evropa konačno biti pacifikovani,smireni i podeljeni na zadovoljavajući način.Amerikanci bi najviše voleli ponovo SFRJ ali i njima je jasno da od toga nema ništa.Samo da napomenem da će se posle ovoga izvršiti DENACIFIKACIJA "lijepe njihove" i time ća biti zaokružen proces integracije balkana u civilizovano društvo.Šiptari mogu da čekaju ali DOČEKATI NEĆE.

  • test01 says:

   doticni je dobio pare od shiptarskih terorista da im preda tapiju za Srpski KiM i on na tome radi od kada je dosao na vlast !

 2. Istina says:

  Oni imaju samo jedan plan: ili da zavladaju balkanom ili da se sele na drugi kontinent. Mislim da će prije ovo zadnje da bude, jer su prevareni već treći put u istoriji, slično kao Hrvati, Ukrajinci, Muslimani... Zato će bilo kakav plan da jim propadne a ubrzano rade i na svojem iseljenju iz Evropskog kontinenta... Uspet će jim za jedno 10 godina...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *